rendőrség;tüntetés;diák;Pintér Sándor;könnygáz;Gelencsér Ferenc;

2023-05-27 16:19:00

Pintér Sándor nem akarja aláírni a nyilatkozatot, hogy a rendőrök többé nem vetnek be könnygázt a diákok ellen

Színvonalon alulinak tartja az ötletet.

„Mellékelten visszaküldöm a nyilatkozat-javaslatát, amelynek tartalma sem szakmailag, sem jogilag nem éri el az általam képviselt színvonalat” – utasította el Pintér Sándor,. hogy aláírjon egy nyilatkozatot arról, a magyar rendőrök többé nem vetnek be könnygázt diákok ellen és nem fogják gumibottal verni őket az oktatás helyzetének a javításért tartott tüntetéseken. 

A nyilatkozattal Gelencsér Ferenc, a Momentum Mozgalom elnöke lepte meg a belügyminisztert az ADOM Diákmozgalom vezetőjével és tette közzé egy Facebook-posztban a a válaszát is. Ehhez az apropót alighanem az a kudarccal végződő egyeztetés adta az apropót, amelyre Pintér Sándor hívta a tanárokat.

 Bár az ellenzéki pártok erre elvitték a tanárok és a diákok érdekképviseleti szervezeteit is, az ő képviselőik nem kaptak szót. 

Könnygázzal eddig azon a két demonstráción oszlatták a diákokat, amely Orbán Viktor miniszterelnök hivatala, a Karmelitai kolostor előtt tartottak.

Úgy tűnik, hogy a rendőrség kapcsolt, a könnygáz nem túl jó reklám mert a legutóbbi, május 19-i tüntetésen a Fidesz Lendvay utcai székházánál már a tüntetőket próbálták meg agresszorként beállítani.