Alföldi Róbert;helyreigazítás;Origo;

2023-06-04 11:32:00

Most Alföldi Róberttől kellett bocsánatot kérnie a három cikkében is hazudó Origónak

A jogerős bírósági ítélet szerint is valótlanságokat állítottak róla.

Egymás után közli a helyreigazításokat és a bocsánatkéréseket az Origo. A lap főoldalán Donáth Anna és Mártha Imre után ezúttal Alföldi Róbert színész-rendezőtől volt kénytelen bocsánatot kérni, miután a jogerős bírósági ítélet szerint három cikkükben is valótlanságokat állítottak róla – vette észre a hvg.hu.

Az egyik cikküket még 2021-ben jelentették meg, és azzal sértették meg Alföldi Róbert jó hírnevét, hogy valótlanul állították, hogy az általa rendezett Mephisto színdarab érdeklődés hiányában megbukott.

Bocsánatot kellett kérniük amiatt a cikk miatt is, melyben azt hazudták, mintha az Alföldi Róbert ellenében induló Balikó Tamás 40 oldalas pályázatát hiányosan, csupán 9 oldal megismerése alapján értékelte volna a bizottság, és ilyen egyenlőtlen versenyfeltételek mellett javasolta a felperest a Nemzeti Színház igazgatójának. Majd ugyanezért a jogsértésért egy másik cikkük miatt is bocsánatot kellett kérniük.

Korábban lapunk is beszámolt arról, hogy Alföldi Róbert a Facebook-oldalán közölte: a Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítélete szerint az Origót megjelentető Mediaworks Hungary Zrt. többszörösen megsértette a jó hírnévhez való jogát. Ennek értelmében a kormánypárti portált eltiltották a további jogsértéstől, valamint arra kötelezték, hogy 15 napon belül a jogsértést megállapító rendelkezést az érintett cikkek címe alatt, a lead felett minimum 30 napig, de a cikk elérhetőségéig tegye közzé, a bocsánatkéréssel egyidejűleg. Továbbá mindezt a főoldalon is meg kell tenni görgetés nélkül elérhető módon, s fizetnie kell a színész-rendezőnek 800 ezer forintot.