időjárás;Heves;felhőszakadás;zivatar;Nógrád;viharkárok;

Súlyos károkat okoznak az esőzések Hevesben és Nógrádban, villámárvíz öntötte el a Mátra utcáit (videó)

Házak váltak lakhatatlanná, pincéket, udvarokat árasztott el a víz, patakok léptek ki a medrükből.

Súlyos károkat okoznak az esőzések Heves és Nógrád vármegyében: házakat, pincéket, udvarokat áraszt el az esővíz.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-vel közölte, hogy a felhőszakadás és a zivatar egyre több feladatot adott a tűzoltóknak a koradélutáni órákban.

Elsősorban Heves és Nógrád vármegye érintett, ahol lakóházakba, pincékbe, udvarokba befolyt víz kiszivattyúzásához kérik a tűzoltók segítségét.

Tájékoztatásuk szerint

  • a Heves vármegyei Recsken egy Gárdonyi Géza utcai lakóházat öntött el az esővíz a déli órákban.

  • Mátraderecskén a nagymennyiségű csapadék több utcát is elárasztott, köztük a Kossuth Lajos utcából, a Mátyás király utcából és az Árpád utcából is jelentettek károkat. Egyes lakóházak lakhatatlanná váltak, az Almás patak is kilépett a medréből a településen.

  • a Nógrád vármegyei Pásztóról több bejelentés is érkezett, a Kékesi úton egy családi házat veszélyeztet a víz, amit az egységek homokzsákokkal próbálnak visszatartani. A Tóthegyes úton egy családi ház udvarát 50-60 centiméter magasságban elárasztotta az esővíz. A Nyikom utcánál kiöntött a patak, melynek hídját a tűzoltók lezárták a forgalom elől.

  • Bercel településen, a Tabáni úton egy családi ház földszintjét és pincéjét is elöntötte a víz. 

Az Időkép a Facebook-oldalán közölte, hogy a Mátra utcáit máris villámárvíz öntötte el, itt a havi átlag csapadék leesett.