gyász;halálos áldozatok;Kőbánya;menekültáradat;kutyamentés;Gyöngyöstarján;villámárvíz;

2023-06-10 15:45:00

A kutyáját megmentette, de saját magára már nem jutott ideje Zsuzsának, a gyöngyöstarjáni villámárvíz áldozatának

A 44 éves asszony holttestét hőkamerás drónnal találták meg a rendőrök. Az ötvenes Gergő kezét társai fogták, amíg bírták, de a víz alá került pincerendszer végül elnyelte.

Drámai, katasztrófafilmekbe illő jelenetek játszódtak le azon a hevesi kistelepülésen, ahol a brutális esőzés hatására villámárvíz alakult ki csütörtök délután – írja a Blikk a gyöngyöstarjáni tragédia részleteiről. A két halálos áldozatot követelő tragédiáról a Népszava is helyszíni riportban számolt be, de az csak később derült ki, hogy az életét vesztett nőnek és a férfinak is lett volna esélye túlélni a tragédiát, de sajnos más-más okból ez egyikőjüknek sem sikerült.

Ahogyan azt lapunk is írta, az asszony, a 44 éves Szőke Zsuzsanna a falu határában lévő kőbányában, az egyik konténerben tartózkodott, három kollégája pedig a mellette lévő bódéban, amikor megtörtént a baj. – A társai gyorsan cselekedtek, átsiettek hozzá, majd kikötötték magukat vezetékekkel és spaniferrel, hogy az áradás ne vigye el őket. Csakhogy a hölgy leszedte magáról a kötelet, mivel a kutyáját, a Mira nevű vizslát  próbálta megmenteni. Eközben a legerősebb ember igyekezett a kezét fogni, de a sodrás olyan iszonyú erővel szakította át addigra a konténer mindkét oldalát, hogy őt is elragadta magával – nyilatkoza a Blikknek Balázs Ferenc, a bánya tulajdonosának édesapja.

Úgy tudni, a kutya túlélte a balesetet, s még az esti órákban is kereste a bányánál a hős gazdáját, aki az életét adta érte. Végül Mirát az életét vesztett nő 22 éves lánya vitte haza, aki nagymamájával és 28 éves bátyjával gyászolja Zsuzsannát, akinek a holttestét a rendőrség hőkamerával felszerelt speciális kereső drónjával sikerült felkutatni.

A másik áldozat, a feleségétől és három gyermekétől külön élt B. Gergő tragédiájáról lapunk is beszámolt. A faluban csak „Geriként” emlegetett férfi egy korábban leégett ház romjainak eltakarításában segédkezett, amikor elsodorta az áradás de a víz áttörte az itteni Haller pince vaskapuját, majd besodorta a férfit is a falu alatt 300 méter hosszan kanyargó pincerendszerbe. A Blikk megtudta azt is, hogy társai még megragadták Gergő kezét, szorították, ahogy csak tudták, ám nem bírtak az árral, s a férfi megfulladt, holttestét végül a pincerendszer túloldalán találták meg.