luxusjacht;Szíjj László;

Csaknem 33 millió euróért árulják Szíjj László luxusjachtját

A hirdetés szerint a Seagull MRD-ről kategóriájának egyik legújabb jachtjaként 4000 tengeri mérföldes hatótávolsággal büszkélkedhet, és mindössze 660 óra van a motorban.

Eladó a Seagull MRD nevű luxusjacht – vette észre az Átlátszó. A hajó máltai zászló alatt járja az Adriát, és a máltai nyilvántartás szerint ugyanaz a cég, az L&L Charter a tulajdonosa, mint a Lady MRD szuperjachtnak. A vállalkozás végső tulajdonosa pedig Szíjj László kormányközeli üzletember.

Az olasz gyártmányú hajót 32,9 millió euróért hirdetik. A leírás szerint

a Seagull MRD „kategóriájának egyik legújabb jachtjaként 4000 tengeri mérföldes hatótávolsággal büszkélkedhet, és mindössze 660 óra van a motorban.”

A 2020-ban épített 12 fős, acél vízkiszorítású jacht 6 kabinos elrendezéssel, nagy, modern belső térrel és két úszómedencével rendelkezik. A hirdető szerint a hajó kiváló lehet családoknak, pároknak és baráti társaságoknak is, akik most kulcsrakész állapotban, hajózásra készen vehetik meg.

A hirdetés május óta aktív, azóta a luxusjacht Rijekában áll. De már márciusban is itt szúrta ki Párbeszéd egyik aktivistája. Amikor néhány fotót szerettek volna készíteni a luxusjárműről, illetve egy „extraprofit” feliratú táblát akartak elhelyezni a jacht közelében, megérkezett a hajó biztonsági személyzete, elvették a táblát, majd elzavarták őket onnan.