Sándor-palota;Novák Katalin;Fegyir Sándor ;

2023-08-03 19:40:00

A diplomácia szabályaira hivatkozva nem árulja el Novák Katalin hivatala, hogy mikor lehet Sándor Fegyir ukrán nagykövet

Március óta parkolópályán van a befogadónyilatkozat, de a Sándor-palota csupán annyit közölt, hogy ilyen kérdéseket sosem kommentál.

Ezúttal sem érkezett érdemi válasz a Sándor-palotától arra a kérdésre, hogy mikor írja alá Novák Katalin államfő Sándor Fegyir befogadó nyilatkozatát.

Novák Katalin hivatala mindössze annyit közölt az ügyben a hvg.hu-val, hogy

Mint lapunk is beszámolt róla, Novák Katalin – némiképp eltérve a gyakorlattól – március óta parkolópályára tette Sándor Fegyir nagyköveti befogadónyilatkozatát. Legutóbb Ungár Péter, az LMP társelnök-frakcióvezetője érdeklődött írásban arról, hogy a Külgazdasági és Külügyminisztériumnak van-e tudomása az új ukrán nagykövet várakoztatásáról. Az ellenzéki politikus egyúttal arra kérte Szijjártó Pétert, hogy amennyiben kérdésére igen a válasz, akkor szeretne tájékoztatást kapni ennek okairól, a tárca álláspontjáról, valamint arról, terveznek-e az ügyben lépéseket tenni.

A miniszter helyett a tárca külügyi államtitkára reagált, aki mindössze egy mondatban letudta a válaszadást. „Az Ukrajna által előterjesztett agrément-kérelem értékelése folyamatban van” – írta Magyar Levente.