terrorizmus;Budaházy György;Hunnia;

Budaházy György jól megdicsérte Orbán Viktort

Az elnöki kegyelemmel szabaduló terroristavezér szerint Magyarországnak ott kel lennie az új világrendet kialakító tárgyalóasztalnál. 

Kedélyes, alákérdezős, erősen pr-szagú interjút közölt a Hunnia nevű egykori terrorista csoport terrorizmusért elítélt vezérével a Mandiner.

A kormánypárti lap „egykori radikális aktivistaként” mutatja be a rengeteg köztörvényes bűncselekményt elkövető Budaházy Györgyöt. A beszélgetésben szóba került, hogy a férfi több társának ügye sem zárult még le. Ezzel kapcsolatban annyit közölt, hogy kijelölték a kúriai tanácsot, amely tárgyalja majd az ügyet harmadfokon, de a tárgyalás időpontját még nem tudják.

Többet nem is szeretett volna mondani, nehogy egy úgynevezett „balos médiatámadásnak” tegyék ki magukat. – Azt fontos leszögeznem, hogy mi a Fővárosi Ítélőtábla döntését nem fogadjuk el semmilyen szempontból sem igazságosnak és jogszerűnek, de már nagyon belefáradtunk az egészbe, a 14 év mindenkit kimerített, engem is, ezért az ügy elnöki kegyelemmel való ilyetén lezárásának örülünk - fűzte hozzá.

Budaházy György ezen túl beszélt arról is, hogyan látja a világ folyását. Szerinte a magyarság sorsának jobbra fordulásáért 2006-ban itthon, most viszont elsősorban a nemzetközi színtéren kell harcolni. – Ott kell most nagyon okosnak lennünk, mert ha azok vagyunk, akkor a világtengeren kitört vihar végén egy jó helyen is kiköthetünk. Ezért vagyok lelkes. Most lehet mozgásterünk - fejtegette, úgy vélve, olyan hatalmak emelkednek fel, amelyeknek nem érdekük, hogy ezt a számunkra igazságtalan status quót fenntartsák. Azt hangoztatta, ott kell lennünk az új világrendet kialakító tárgyalóasztalnál, és ezért értékeli a jelenlegi kabinet munkáját. 

„Orbán Viktor szerintem felismerte ezt, ma már odafigyelnek a szavára külföldön is. Persze vannak dolgok, amiket ő már most lát, de mi csak mondjuk fél év múlva fogunk velük szembesülni”

- fogalmazott Budaházy György, hozzátéve, hogy összességében Magyarország végre önálló politikát folytat, amit nagy értéknek tart.