Budaházy György;szabadulás;Facebook-bejegyzés;

Egy rejtélyes poszt már ősszel megjósolta Budaházy György szabadulását

„Köztársasági elnöki kegyelem, csillagszóró és minden el lesz intézve.”

„Köztársasági elnöki kegyelem, csillagszóró és minden el lesz intézve” – ez olvasható egy Budaházy Györgyről szóló, tavaly őszi Facebook-bejegyzésben, amelynek szerzője arról is írt, Balassagyarmaton közölte vele egy „nagytudásúkisatyaúristen”, hogy már „megegyeztek” erről. A poszt azért különösen figyelemre méltó, mert az október 24-én jelent meg, vagyis fél évvel ezelőtt, hogy az államfő április 27-én bejelentette, kegyelmet adott Budaházynak. A radikális elítélt szabadulásakor csillagszóró ugyan nem akadt, de távozása – ahogyan azt a poszt szerzője megjósolta – látványos volt: lóháton hagyta maga mögött a váci börtönt.

A Budaházy György szabadulását előrevetítő rejtélyes poszt egy bizonyos Veres Vendel Szabolcs oldalán jelent meg, aki bejegyzései szerint Budaházy feltétlen híve. Megkerestük a férfit, aki elmondta, hogy Balassagyarmaton él, és korábban a Jobbik színeiben politizált, de amióta a párt veszített radikalizmusából, elváltak útjaik. Elmondta, belépett a Vitézi Rendbe, ahol karitatív tevékenységet folytat, emellett pedig a rendvédelmi tagozat egyik vezetője. Arra, hogy miként kapott hírt még tavaly Budaházy szabadulásáról, így beszélt:

„Nagyon jól emlékszem a történtekre. A tavaly áprilisi parlamenti választás előtt a Fidesz egyik helyi vezetője mondta nekem ezt az információt, bizalmasan. Nevét és beosztását nem kívánom felfedni. A bejegyzésemet az utóbbi időben bármikor törölhettem volna, de nem tettem meg, maradjon meg tanulságként.”

Veres Vendel Szabolcsot balassagyarmati forrásaink úgy jellemezték, hogy „nagyon rendes fiú, aranyos nagyapa, csak egy csöppet szélsőséges.” Hozzáfűzték, hasonló világlátású társaival egyfajta gondolkodási mintát követ, akikre jellemző, hogy mindannyian Budaházy-fanok. Ehhez kapcsolódik a fegyverszeretet, a nacionalizmus, a sovinizmus és az oltásellenesség is.”