Budaházy György;szabadulás;Facebook-bejegyzés;

2023-05-17 06:15:00

Egy rejtélyes poszt már ősszel megjósolta Budaházy György szabadulását

„Köztársasági elnöki kegyelem, csillagszóró és minden el lesz intézve.”

„Köztársasági elnöki kegyelem, csillagszóró és minden el lesz intézve” – ez olvasható egy Budaházy Györgyről szóló, tavaly őszi Facebook-bejegyzésben, amelynek szerzője arról is írt, Balassagyarmaton közölte vele egy „nagytudásúkisatyaúristen”, hogy már „megegyeztek” erről. A poszt azért különösen figyelemre méltó, mert az október 24-én jelent meg, vagyis fél évvel ezelőtt, hogy az államfő április 27-én bejelentette, kegyelmet adott Budaházynak. A radikális elítélt szabadulásakor csillagszóró ugyan nem akadt, de távozása – ahogyan azt a poszt szerzője megjósolta – látványos volt: lóháton hagyta maga mögött a váci börtönt.

A Budaházy György szabadulását előrevetítő rejtélyes poszt egy bizonyos Veres Vendel Szabolcs oldalán jelent meg, aki bejegyzései szerint Budaházy feltétlen híve. Megkerestük a férfit, aki elmondta, hogy Balassagyarmaton él, és korábban a Jobbik színeiben politizált, de amióta a párt veszített radikalizmusából, elváltak útjaik. Elmondta, belépett a Vitézi Rendbe, ahol karitatív tevékenységet folytat, emellett pedig a rendvédelmi tagozat egyik vezetője. Arra, hogy miként kapott hírt még tavaly Budaházy szabadulásáról, így beszélt:

Veres Vendel Szabolcsot balassagyarmati forrásaink úgy jellemezték, hogy „nagyon rendes fiú, aranyos nagyapa, csak egy csöppet szélsőséges.” Hozzáfűzték, hasonló világlátású társaival egyfajta gondolkodási mintát követ, akikre jellemző, hogy mindannyian Budaházy-fanok. Ehhez kapcsolódik a fegyverszeretet, a nacionalizmus, a sovinizmus és az oltásellenesség is.”