Európai Unió;korrupció;Brüsszel;Szijjártó Péter;jogállam;uniós pénzek;

2023-10-08 10:21:00

Szijjártó: Brüsszel ki nem állhat minket, ezért nem jönnek az uniós források

S persze a híres „liberális mainstream” áll itt is a háttérben. 

Európai szabályok szerint nekünk járnak uniós források. És ezek az uniós források nem így az égből pottyannak le, meg nem csak úgy puff, egyszer csak lesznek, hanem ezek az európai emberek, köztük a magyarok munkájával jönnek létre - jelentette ki egy, vasárnap reggel a Facebook-oldalán közzétett videóban a külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter azt hangoztatta, nem azért nem adják oda, mert „a nem tudom én melyik törvény melyik passzusának” melyik bekezdésében mi van. Mindez szerinte azért van, mert „ki nem állhatnak minket, mert a brüsszeli liberális mainstream a saját maga öndefiníciójában egy cáfolatként tekint rá.” Minden baj okozójának ezt tartja, mivel az úgynevezett „liberális mainstream”, úgy tekint magára, mint az egyetlen sikeres irányzat. Ehhez képest itt vagyunk mi, egy karakteresen nem mainstream, patrióta, jobboldali keresztény-konzervatív politikai erő, amely sikeres - vonta le a konzekvenciát.

Megjegyezte, azért is fontos, hogy megdőlt a beruházási rekord, mivel ennek segítségével képesek lendületben tartani a magyar gazdaságot. „Tehát az, hogy megkapjuk-e valaha (...) azt megint csak azért nem tudom megmondani (...) pont úgy, mint hogy mikor lesz vége a háborúnak, mert ez sem racionális dolgokon múlik” - összegzett Szijjártó Péter.