Carson Coma;Dzsúdló;Azahriah;

Magyar klipek mustrája

November kilencedikén, az Akvárium Klub ad otthont a 7. Magyar Klipszemlének. A verseny kitalálói úgy találták, érdemes lenne a rengeteg Magyarországon készülő zenei videónak egy szélesvásznon látható, sok műfajt magába foglaló fesztivált rendezni. Az idei tíz tagú zsűriben ül többek között Bernáth Szilárd, a ‘Larry’ című film rendezője és Pálffy András a Budapest Park alapító igazgatója. A független szemle fő támogatója idén a Telex.

Az idei felhozatalban rekorder jelölést kapott a stadionokat megtöltő Azariah, de sok nominációt tudhat magáénak Dzsúdló és a Carson Coma is. Összesen tizenkilenc kategóriában lehet nyerni, díjazzák például a legjobb rendezést, a legjobb ötletet, a legjobb látványt, vagy a legjobb vágást. Vannak egész modern díjak is, így a legjobb mesterséges intelligencia által létrehozott videónak járó.

A világunkat jellemző médiafogyasztási szokások teljes zűrzavarában hasznos lehet szakmai szemmel is átlátni, mit adhat egy néhány perces videó, milyen szellemi és technikai munka áll az internetet elborító rövid vizuális tartalmak mögött. Emellett megismerhetjük korunk könnyűzenei felhozatalát. Az utóbbi években rengeteg új populáris zenei előadó tűnt fel itthon, a műfaj szabadságának köszönhetően sok más alkotóhoz képest bátran tudnak akár politikai, vagy más kényesebb témákban is megszólalni, kritikát fogalmazni.

Infó

7. Magyar Klipszemle

A magyar zenei videók országos versenye

november 9.

Akvárium