baleset;Nemzeti Színház;színész;vizsgálat;műtét;

Megműtötték a két színészt, aki előadás közben lezuhant a díszletről a Nemzeti Színházban

Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó végtagsérüléseket szenvedett. Állapotuk stabil, de továbbra is kórházi kezelés vár rájuk.

Átesett az első nagy műtéten Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó, a Nemzeti Színház két színművésze azután, hogy pénteken a Rómeó és Júlia-előadás második felvonása közben métereket zuhant hátra a vastraverzekkel felépített díszlet felső emeletéről – derül ki az RTL Híradó riportjából.

A televíziócsatorna úgy tudja, a Júliát alakító Szász Júlia, illetve a Capulet szerepét játszó Horváth Lajos Ottó állapota stabil, de továbbra is kórházi kezelés vár rájuk. A a Semmelweis Egyetem traumatológiáján műtötték meg őket.

Azt korábban az Index nyomán írtuk meg, hogy a két színész métereket zuhant a díszletről, amelynek életveszélyes voltára a portál tudomása szerint korábban figyelmeztették Vidnyánszky Attilát, a Nemzeti Múzeum vezérigazgatóját, a darab rendezőjét. A baleset körülményeit vizsgálják is, a Színházi Dolgozók Szakszervezetének elnöke, Mihályi Győző az RTL-nek most azt mondta, hogy indulnia kell egy vizsgálatnak a Nemzeti Színházban is, az esetleges mulasztások feltárására, így meg kell hallgatni azokat, akik a helyszínen voltak a baleset idején. Emellett a Nemzeti Színháznak kártérítési kötelezettsége is van, ha kiderül, hogy hibázott. Biztosítást kötni a színészekre egyébként kötelező, ami pedig a emeletes díszleteket illeti,  korláttal vagy a lépcsőt mutató fényjelzéssel kell megelőzniük a baleseteket. biztosítani, hogy ne történjen baleset. Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó körülbelül négy métert zuhant hátra a vastraverzekkel felépített díszlet felső emeletéről. Egy ajtón eshettek ki.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közlése szerint az ügyben még senki nem tett feljelentést , a Nemzeti Színház válaszolt az RTL-nek a baleset körülményeit és a színészek állapotát firtató kérdésre. Úgy tudni, Vidnyánszky Attila hétfőn  rendkívüli ülést tart a sokk alatt álló társulati tagoknak.

Az már a Semmelweis Egyetem közölte hétfő reggel, hogy Szász Júliát és Horváth Lajos Ottót végtagsérülésekkel szállították pénteken a mentők a Semmelweis Egyetem Traumatológiai Klinikájára. Még aznap megműtötték őket, jobban vannak, de még nem hagyhatták el a kórházat.