közbeszerzés;Mészáros Lőrinc;Paár Attila;Fejér-B.Á.L. Zrt.;

Még hogy nincs verseny a magyar közbeszerzéseken: Tiborcz István volt üzlettársa elől vitt el egy 13 milliárdos tendert Mészáros Lőrinc családi cége

Most már igazán egy szava sem lehet senkinek.

A Mészáros Lőrinc és családtagjai tulajdonában álló Fejér-B.Á.L. Zrt. nyerte a közpénzjellegét elvesztett közpénzzel vastagon kitömött Kommentár Alapítvány közbeszerzését - derül ki a közbeszerzési adatbázisból, amit a hvg.hu ismertetett.

Az alapítvány nettó 13 milliárd forintért írt ki a Magyar Tisztviselők Országos Egyesületének Puskin utcai, kiemelt műemléki védettséget élvező egykori székházának felújítására pályázatot. A verseny hatalmasnak bizonyult: a Mészáros-féle vállalkozás vezette konzorcium a Tiborcz István egykori üzlettársa, Paár Attila érdekeltségében álló West Hungária Bau Kft. elől vitte el a vaskos közbeszerzést, ezzel Orbán Viktor korábbi iskolatársának érdekeltsége kíméletlenül maga mögé utasította az Orbán Viktor vejének köréből származó vetélytársat.

A West Hungária Bau Kft. Paár Attilának az a cége, amely 2015-ben megvette a miniszterelnök veje, Tiborcz István részesedését az éppen a Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) célkeresztjébe került Elios Innovatív Zrt.-ben. A szivárgó hírek szerint vételár hárommilliárd forint volt.

A közel 6000 négyzetméteres épületben a Tranzit Ház Közösségi Tér és Képzési Központot fogják kialakítani. A felcsúti oligarcha és társainak feladata a kivitelezés lesz. Az épületben lesz egy térszín alatti 500 fős rendezvényterem, valamint a második emeleten egy 300 fős színház- és koncertterem is.