rendőrség;halál;Göd;

2023-12-01 15:03:00

Rendőrautóban, előállítás közben halt meg egy férfi Gödön

Kocsijában kábítószergyanús anyagokat találtak. 

November 30-án, késő este a rendőrök Gödön egy olyan autó vezetőjét szerették volna igazoltatni, akiről tudták, hogy korábban eltiltották a járművezetéstől.

Azonban a férfi megpróbált elmenekülni, s a későbbiekben a kocsiból sem akart kiszállni. Emellett az egyenruhásokkal is támadóan lépett fel. Ellenállását megtörve, bilincsben beültették a szolgálati autóba. Az őrjöngő férfi percekkel később hirtelen elhallgatott. Eszméletét vesztette, életjelet nem mutatott, így a rendőrök azonnal megkezdték újraélesztését és értesítették a mentőket. A kiérkező mentőszolgálat munkatársai átvették a férfi ellátását, azonban már ők sem tudtak segíteni, a szakszerű ellátás ellenére elhunyt. 

A haláleset körülményeit a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében, szakértők bevonásával vizsgálja. Ezzel párhuzamosan a Központi Nyomozó Főügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt indított eljárást. A rendőri intézkedés kapcsán indított parancsnoki kivizsgálás folyamatban van.

Az elhunyt férfi kocsijában egyébként kábítószergyanús anyagokra bukkantak.