Lázár János;VMSZ;Vajdasági Magyar Szövetség;

2023-12-01 15:00:00

Negyven fideszes aktivistával segíti ki Lázár János a Vajdasági Magyar Szövetséget, amely viszonozni fogja a szívességet

A jövő évi magyarországi választásokon jön a viszonzás. 

Választókerületének kampányaktivistáival segíti a Vajdasági Magyar Szövetséget (VMSZ) és végső soron Aleksandar Vučić kampányát az építési és közlekedési miniszter - derül ki a 444 cikkéből.

Szerbiában december 17-én tartanak parlamenti választást, viszonzásul pedig a 2024-es magyarországi önkormányzati és európai parlamenti választáson a VMSZ aktivistái fognak feltűnni. Mindez akkor derült ki, amikor Lázár János kedden felavatta a Szeged-Szabadka vasútvonalat, s ennek keretében találkozott Palicson a VMSZ tagjaival. Itt egy pohárköszöntőt is mondott velük. „Jól kitoltam magukkal, hogy ilyen korán kellett jönnöm” - fogalmazott azon a videón, amelyet a VMSZ aktivistáival való beszélgetéséről tett ki a Szabad Magyar Szó.

A tárcavezető viccelődött egyet, hogy „Csongrád megyében” (sic!) – valójában Csongrád-Csanád vármegyében – milyen fontos az együttműködés. Hozzátette, korábban Szeged, Szabadka, Hódmezővásárhely, Arad, Békéscsaba, Újvidék egy szövetséget jelentett, ami megalapozta az itt élő emberek gyarapodását és boldogságát. Lázár János azt hangoztatta, ennek a szövetségnek a visszaállításán dolgoznak. Éppen ezért úgy vélekedett, nagy felelősségük van azoknak az aktivistáknak, akiknek bíztatni és mozgósítani kell a szavazókat, mivel sosincs megnyerve, Nagy felelősségük van azoknak az aktivistáknak, akiknek telefonálni, biztatni, mozgósítani kell a választókat. 

„Minden választási győzelem azon múlik, hogy az itt élő emberek mennyire veszik ezt komolyan, az pedig azon múlik, hogy maguk mennyit beszélnek velük. Ezért a legfontosabb a kapcsolat, személyes beszélgetés. Ez nem újsághirdetés, nem politikai kampány kérdése. Egy kézfogás egy szavazat, egy beszélgetés egy szavazat” - fogalmazott a politikus.