Egyesült Államok;vádemelés;Hunter Biden;

2023-12-08 10:01:00

Megint vádat emeltek Hunter Biden ellen, adócsalás miatt is felelnie kell

A vádirat szerint az amerikai elnök fia 2016 és 2019 között legalább 1,4 millió dollárnyi adót nem fizetett be.

Ismét vádat emelt a szövetségi ügyészség Joe Biden amerikai elnök fia, Hunter Biden ellen. Ez már a második, vele szemben indult büntetőeljárás, ezúttal adócsalás miatt kell felelnie – írja a BBC.

A kilencrendbeli bűncselekményről szóló vádirat szerint Hunter Biden 2016 és 2019 között legalább 1,4 millió dollárnyi adót nem fizetett be. A felsorolt három bűncselekmény és hat vétség között szerepel egyebek mellett az adóbevallás és -fizetés elmulasztása, valamint a valótlan adóbevallás.

Mint arról lapunk is beszámolt, Hunter Biden ellen szeptemberben illegális lőfegyverbirtoklás miatt emeltek vádat, miután egy fegyvervásárlásnál kitöltött űrlapon letagadta, hogy fogyasztott kábítószert. A vádiratot azt követően hozták nyilvánosságra, hogy nem sikerült tető alá hozni a vádalkut. Mindez azt jelenti, hogy akkor zajlik majd a bírósági eljárás, amikor a 80 éves Joe Biden ringbe száll az újrázásért. Vélhetően Donald Trumppal kell majd megküzdenie, aki ellen egyébként négy büntetőeljárás van folyamatban. Az elnök fia korábban elismerte, hogy abban az időben nagy mennyiségben fogyasztott crack kokaint, azonban tagadja, hogy megszegte volna a törvényeket.