Mészáros Lőrinc;leggazdagabb magyarok;

Újra Mészáros Lőrinc a leggazdagabb magyar, egy év alatt több mint 150 milliárd forinttal nőtt a vagyona

Schmidt Mária két év kihagyás után újra ott van az ötvenes listán.

Újra Mészáros Lőrinc Magyarország leggazdagabb embere – derül ki a Forbes összeállításából.

A volt felcsúti polgármester, Orbán Viktor miniszterelnök egykori iskolatársa egy év után vette vissza az első helyet, a nevén lévő becsült vagyon 591,3 milliárd forint lehet. Újbóli elsőséghez az kellett, hogy egy év alatt több mint 150 milliárd forinttal nőjön a vagyona. Ezt gyakorlatilag a magyar adófizetők dobták össze neki a cégei által elnyert állami megbízások révén.

A második helyen az OTP első embere, Csányi Sándor végzett a Forbes 50 leggazdagabb magyarról készített listáján. Vagyonát 573,7 milliárd forintra becsülik, de érdekeltségeinek a felét már agrárvállalkozásai teszik ki, a Bonafarm értéke például 320 és fél milliárd körül mozoghat. A harmadik helyre az MPF Holdingról ismert Felcsuti Zsolt került, akinek a vagyonát 442,9 milliárd forint körül alakul. Negyedik helyre a magyar ingatlanpiac egyik meghatározó alakja, Veres Tibor futott be, akinek becsült vagyona 438,2 milliárd forint. Az ötödik helyre a pártalapítással is kísérletező, a vagyona jelentős részét az online pornóból, a LiveJasmin webkamera-szolgáltatásból szerző Gattyán György került. A számítások szerint 424,8 milliárd forintos vagyonnal rendelkezik.

A miniszterelnök veje, Tiborcz István „csak” a 27. helyen végzett, szerény 75,3 milliárd forinttal. 

Két év kihagyás után egyébként újra felkerült az ötvenes listára a Terror Háza Múzeum főigazgatója. Schmidt Mária a  Budapesti Ingatlan Nyrt. részvényárfolyam-emelkedésének köszönheti, hogy ismét jutott neki hely a leggazdagabb magyarok között. Vagyonát 60,6 milliárd forintra becsülik, ami a 38. helyre elég.