tiltakozás;felirat;Lánczi Tamás;Szuverenitásvédelmi Hivatal;

„És aki a mi boldog, fényes jövőnkben nem bízik, az áruló” – Virág elvtárs szavaival üzentek Lánczi Tamásnak

Egyelőre még nem az anakronisztikus nevű Szuverenitásvédelmi Hivatal kapujára, csak a minap kinevezett elnök lakóházának kapujára szegezték ki Bacsó Péter örökérvényű filmje, A tanú egyik szállóigéjét.  

Ismeretlen tiltakozók tiszteletüket tették a szovjet-orosz mintára létrehozott Szuverenitásvédelmi Hivatal frissen kinevezett elnöke, Lánczi Tamás budai lakóházának kapujánál – írja a 444. A kiragasztott tábla szövege A tanú című film egyik ismert idézete, szállóigéje Virág elvtárstól:

„Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes jövőnkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes jövőnkben nem bízik, az áruló.”

A plakátként vagy tablóként kitűzött, illetve kiragasztott idézet papírjára három fotóval jelezték, hogy milyen körbe is került Lánczi Tamás, akinek a jobb alsó sarokba helyezett arcképével szemben balról Virág elvtárs, fölötte pedig nem más mint az ötvenes évekbeli „szuverenitást” védő hírhedt szervezet, az Államvédelmi Hatóság (ÁVH) első vezetőjéé, Péter Gáboré, akiről Bacsó Péter mintázta Virág elvtárs karakterét.

Lapunk is hírt adott róla szerdán, hogy aznap Novák Katalin kinevezte Lánczi Tamást a Szuverenitásvédelmi Hivatal elnökének, amely pozíció betöltéséért a Fidesz hűséges kádere havi 5 milliós fizetést kap a magyar adófizetők pénzéből hat teljes éven át. Lánczi Tamás korábban a Századvég és a Schmidt Mária-féle XXI. Század Intézet igazgatója volt, de főszerkesztője volt a Figyelő című kormánypárti lapnak is. Mostanában az állami média online igazgatójaként és az M1 műsorvezetőjeként ténykedett. A várhatóan kormányzati furkósbotként üzemelő hivatala majd csak február közepén kezdi meg működését.