polgármester;Szentendre;Gulyás Gergely;háziorvosi ügyelet;

Levélben kéri Gulyás Gergelytől Szentendre polgármestere a háziorvosi ügyeleti rendszer felülvizsgálatát

A miniszter egy néhány héttel ezelőtti nyilatkozatában nyitottnak mutatkozott az esetleges korrekcióra.

Ellátásbiztonsági problémákat vet fel, hogy a Szentendrén és környékén élők számára a Duna túloldalán lehet csak elérni a gyermekorvosi ügyeletet - többek közt ez olvasható abban a levélben, amelyet a Pest vármegyei város polgármestere írt a Miniszterelnökséget vezető miniszternek.

Mint korábban mi is hírt adtunk róla, az átalakítások következtében február elsejétől csaknem 40 kilométert kell utazniuk azoknak a pomáziaknak, akik ügyeletre vinnék gyermeküket délután négy óra után. 

Fülöp Zsolt Gulyás Gergelynek írt levelében kezdeményezte a február elsején életbe lépő új háziorvosi és gyermekorvosi ügyeleti rendszer felülvizsgálatát. Kifejtette, az ügyben megnyilvánuló orvosok komoly aggályokat fogalmaztak meg, amelyekre érdemi, megnyugtató válasz nem érkezett. Egyebek mellett kifogásolta azt is, hogy Pest vármegyében csak három települést (Cegléd, Vác, Érd) jelöltek ki ellátási központként. 

A szentendre.hu beszámolója szerint a polgármester elhatározta, hogy összegyűjti a lakosság tapasztalatait az új ügyeleti rendszerrel kapcsolatban, s ezeket figyelembe véve teszik meg javaslataikat a kormánynak. Tahitótfalun például már aláírásgyűjtésbe kezdtek az átalakítások miatt. 

A Miniszterelnökséget vezető miniszter néhány hete azt mondta, hogy ahol ilyen sokat kell utazni, ott indokolt a kritika és létre kell még hozni olyan pontokat, ahol megoldható az ellátás. 

Fülöp Zsolttal egyébként nemrégiben készítettünk egy videóinterjút is, ahol többek közt azt mondta, nem fél az emberektől és attól sem, hogy nekik különféle nézőpontokat jelenítsen meg, amikor kikéri véleményüket. A bölcsesség a szentendreiek közös akaratában van, nem nálam, és ha kell, akkor felülvizsgálom korábbi álláspontomat is – hangsúlyozta.