Balog Zoltán;elnöki kegyelem;Novák Katalin;

Balog Zoltán találkozót szervezett Novák Katalin és K. Endre felesége közt a kegyelmi kérvény elbírálása előtt

A volt tárcavezetőből lett püspök nem sokkal az alkotmánymódosítás előtt azt jelentette be, hogy elmegy imádkozni. 

Egyre inkább úgy fest, Balog Zoltán kulcsszerepet játszott abban, hogy K. Endre elnöki kegyelemben részesüljön - értesült a 444.hu.

A 24.hu szemléje szerint a korábbi miniszter szervezte meg Novák Katalin és a pedofil ügyek eltussolásában résztvevő igazgatóhelyettes felesége közti találkozót. Erre a 2023. április 23-át megelőző időszakban, vagyis a kegyelmi kérvény elbírálása közti időszakban került sor. 

Emellett a portál két, egymástól is független kormányzati forrása azt mondta, Orbán Viktor azt várja, hogy a püspök személyesen vállaljon felelősséget a történtek miatt. Úgy tudni, hogy Balog Zoltánt régi ismertség fűzi K. Endréhez.

Keresték az érintettet is, aki nem reagált az ügyben felmerülő kérdésekre. Érdekesség, de a volt politikus csütörtökön, néhány órával Orbán Viktor alkotmánymódosítási bejelentése előtt azt tudatta Facebook-oldalán, hogy egy kis időre eltűnik a nyilvánosságból. „Visszavonulni néhány hétre imádkozni, gondolkodni, olvasni és írni Isten csendjében. Micsoda ajándék!” - fogalmazott. Ekkor már napok óta intenzív kapcsolat volt a Sándor-palota és a Karmelita kolostor között.