támogatás;étterem;Belügyminisztérium;Kazár;

Mindössze két évig működött a palóc gasztronómia bemutatását megcélzó étterem, amelyre 200 milliót adott a Belügyminisztérium

Az étterem szeptember óta zárva tart, bár pár napja egy „Hamarosan” felirattal azt sejteti, talán újra kinyit. A helyszínként szolgáló település nemrég azzal került a hírekbe, hogy 677 millió forintból épült ott egy 12 fős bölcsőde.

Tavaly szeptember óta zárva tart, így csupán szűk két évig üzemelt Kazáron a Laska Terasz nevű hely, melyre 200 millió forintot adott a Belügyminisztérium gazdaságélénkítő programja a „palóc gasztronómia turisztikai célú bemutatásának fejlesztésére” a település önkormányzatának – írja Hadházy Ákos a Facebook-oldalán.

A független országgyűlési képviselő kiemeli, hogy – bár az oldal posztjait az elmúlt hetekben letörölték – a vendégértékelések alapján leginkább hamburgert, gyrost és pizzát kínáltak, bár néha azért lehetett laskát (palóc krumplilángost) is enni.

Az étterem egyébként pár napja egy „Hamarosan” felirattal azt sejteti, talán újra kinyit. – Gondolom, muszáj úgy tenni, mintha működnének, nehogy visszakérje a pénzt a minisztérium. Bár úgysem fogja, hiszen a polgármester jó fideszes palóc – állapítja meg a politikus.

Január elején ugyancsak Hadházy Ákos hívta fel a figyelmet arra, hogy a határmenti, 1600 fős nógrádi faluban 677 millió forintból épült egy 12 fős bölcsőde. Mindennek alapján egy férőhelyet 56 millió forint EU-s támogatásból sikerült megépíteni.