pedofília;szabadságvesztés;bicskei gyermekotthon;

Jövő héten dönt a bíróság arról, hogy feltételesen szabadlábra helyezzék-e a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatóját

Vásárhelyi Jánost pedofiliáért 8 évre, kényszerítésért és vesztegetésért 2 év három hónapra ítélték.  

A jövő héten ül össze az illetékes törvényszék büntetés-végrehajtási csoportja, hogy meghallgassa Vásárhelyi Jánost feltételes szabadlábra bocsátása ügyében - értesült a Válasz Online.

A bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon volt igazgatója 2004 és 2016 között legkevesebb tíz gyereket molesztált. Ügyében két eljárás indult. Az első büntetőügyben magát Vásárhelyi Jánost 8 év fegyházra ítélték pedofília miatt, de indult egy másik büntetőügy is kényszerítésért és vesztegetésért az igazgató, illetve a tavaly messzire visszhangzó elnöki kegyelemben részesített igazgatóhelyettes, Kónya Endre ellen. Ebben az igazgatót 2 év 3 hónapra, az igazgatóhelyettest pedig 3 év év 4 hónapra ítélték. Mindez azt jelentené, hogy Vásárhelyi Jánosnak összesen 10 év 3 hónapot kellene rács mögött töltenie, de megillette az a kedvezmény, hogy a két bírósági döntést összevonják. Végül a Székesfehérvári Törvényszék 9 év 6 hónap fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésben állapította meg Vásárhelyi János büntetését, azzal, hogy 6 év 2 hónap letöltése után feltételesen szabadlábra helyezhető.

2023 januárjában már tárgyaltak a férfi lehetséges szabadlábra helyezéséről, a büntetés-végrehajtási bíró nem támogatta a korai szabadulást. Eltelt egy év, így ismételten lesz egy meghallgatás a fegyházban.

A Válasz Online úgy számol, hogy Vásárhelyi János nagyjából hét év három hónapot töltött a rácsok mögött. Ha a jövő héten úgy döntenek, hogy feltételesen szabadulhat, akkor két év három hónappal lesz rövidebb büntetése.