Orbán Viktor;találkozó;Rogán Antal;Tiborcz István;Orbán Balázs;Dömötör Csaba;Budavár;

Orbán Viktor rejtélyes budavári találkozóra hívta vasárnap néhány közeli emberét

Alig másfél órán át tartott a titokzatos megbeszélés azon a napon, amikor kiderült, hogy Gulyás Gergelyt megműtötték.

Vasárnap délután a budai Várban, egy Fortuna utcai ingatlanban találkozott Orbán Viktor miniszterelnök Rogán Antallal, Dömötör Csabával és Orbán Balázzsal – írja a 444, hozzátéve: a szűk körben tartott találkozóra az említett politikusok délután négy óra után nem sokkal érkeztek meg az épületbe, amelynek környékét biztosították, majd háromnegyed hat előtt távoztak is az utcában álló kisbuszokkal.

A Karmelita kolostortól néhány száz méterre található felújított műemléki ingatlan a miniszterelnök veje, Tiborcz István érdekeltségébe tartozó IBC Real Estate Kft.-é, amelyet a cég 2019 májusában vásárolt meg 370 millió forintért.

A 444 megjegyzi, hogy Rogán Antal a Miniszterelnökség miniszterhelyettese, Panyi Miklós államtitkár társaságában hagyta el az épületet, de a helyszínen, a kormányfő társaságában lehetett látni Héjj Dávid, miniszterelnöki biztost is. Panyi Miklós jelenlétének az oka az lehetett, hogy a főnöke, Gulyás Gergelyt megműtötték, és ő az, aki helyettesíti a parlamenti és a kormányüléseken is.

A meghívottak köre nagyjából megegyezik azzal, amelyet Magyar Péter, Varga Judit volt igazságügyi miniszter nevezett meg a Partizánnak adott interjújában Orbán Viktor szűk döntéshozó köreként.

A  444 kérdéseket küldött a miniszterelnök sajtófőnökének, hogy mi volt a találkozó témája és a helyxszínválasztás oka, de választ egyelőre nem kapott.