per;Demokratikus Koalíció;Pölöskei Gáborné;

Áder János bejelentette, hogy a húga két perre is készül Gy. Németh Erzsébet ellen

Három állítást is valótlannak tartanak az ellenzéki párt egyik múlt heti közleményében.

Rágalmazás gyanújával büntetőpert, személyiségi jogok megsértésének gyanújával polgári pert akar indítani Pölöskei Gáborné Áder Annamária a Demokratikus Koalíció politikusa, Gy. Németh Erzsébet róla tett állításai miatt – derül ki abból a közleményből, amelyet a volt köztársasági elnök Áder János juttatott el kedden az Indexhez.  

Az ellenzéki párt  a múlt héten állt nyilvánosság elé a Gy. Németh Erzsébet által kiadott közleménnyel, hogy „Áder János testvére tudott a bicskei pedofil igazgatóról, mégsem tett semmit” a fővárosi gyermekvédelmi főosztály vezetőjeként. Az Index valamiért nem Pölöskei Gábornét, hanem Áder Jánost találta meg a kérdéseivel az ügyben, három állítást kifogásolt a közleményében:

  • „Tarlós István főpolgármestersége alatt a bicskei gyermekotthon két dolgozója már 2011-ben elmondta, hogy a gyermekotthon igazgatója zaklathatja a gyerekeket, mégsem történt semmi.”

  • „Az ügy eljutott a Főváros Oktatási, Gyermek- és Ifjúságvédelmi Főosztályához, melynek akkori vezetője Pölöskei Gáborné Áder Annamária volt, Áder János testvére. Neki tudnia kellett arról, hogy mit csinál az igazgató a bicskei gyermekotthonban lakó gyerekekkel, mégsem tett semmit, ezért a pedofil igazgató még 5 éven át zaklathatta a rábízott gyerekeket.”

  •  „Pölöskei Gáborné Áder Annamáriát a hallgatása után előléptették, Balog Zoltánnak lett az államtitkára.”

A volt köztársasági elnök azt írta: „Én nem vagyok perképes az ügyben, de a húgom igen. Az ő nevében elmondhatom, az első pillanattól világos volt, hogy perelni kell, ezért két pert is indít Gy. Németh Erzsébet ellen. Gy. Németh Erzsébet mindhárom állítása valótlan, hazug kijelentés, és ezzel nem csak belegázolt a húgom becsületébe, hanem rágalmazta, olyan dolgokkal vádolta, amiket nem követett el.”