Orbán Viktor;Tiborcz István;használatbavételi engedély;

Még használatbavételi engedélye sincs annak a Tiborcz István-féle budavári ingatlannak, ahol vasárnap Orbán Viktor kormányzati találkozót tartott

A kormányfő veje leszögezte, bármikor szívesen látja az apósát és a vendégeit.

Csak múlt csütörtökön nyújtották be a fővárosi kormányhivatalhoz annak a budavári luxusingatlannak a használatbavételi engedélykérelmét, ahol Orbán Viktor miniszterelnök tartott szűk körű kormányzati találkozót vasárnap – derítette ki a 24.hu.

Vagyis a portál szerint a Fortuna utcai műemléképület engedélyeztetési eljárása mindössze három nappal azelőtt indult el, hogy a kormányfő feltűnt az épületben Rogán Antal kabinetminiszter, Dömötör Csaba államtitkár, Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója, valamint a megműtött Gulyás Gergelyt helyettesítő Panyi Miklós miniszterhelyettes társaságában.

Az ingatlant 2019 májusában vásárolta meg 370 millió forintért az IBC Real Estate Kft., Tiborcz István érdekeltsége azután, hogy az akkor még fideszes vezetésű I. kerületi önkormányzat lemondott az elővásárlási jogáról.

A 24.hu a vasárnapi találkozóval kapcsolatban megkereste Tiborcz Istvánt, aki közölte,

„bármikor szívesen látom a miniszterelnök urat és vendégeit a cégcsoporthoz tartozó különböző ingatlanokban és egységekben. A miniszterelnök programjaival kapcsolatban ugyanakkor, kérem, keressék a munkatársait”.

Arra, hogy használatbavételi engedély híján miként tarthatott találkozót az épületben a kormányfő,  Tiborcz István helyett a kommunikációs munkatársa válaszolt, aki azt írta, az ingatlan felújítási munkálatai befejeződtek, ezt a hatósági engedélyeztetési folyamat részeként az illetékes szerv felé hivatalosan is dokumentálta az építtető. Ily módon – tette hozzá – semmilyen jogszabályt vagy előírást nem sért az épület látogatása vagy használata.