lemondás;feljelentés;pedofília;DK;Tiszaföldvár;fideszes alpolgármester;

Tiszaföldváron pedofilügyben tett feljelentést a DK, a kocsmai verekedés miatt távozó fideszes alpolgármester cáfol és jogi lépéseket tesz

Az ellenzéki párt egy szemtanúra hivatkozik, aki szerint a kocsmai verekedés miatt távozott kormánypárti politikus alsónadrágban zaklatta az ivóban üldögélő kiskorú lányokat. Cseuz Zsolt közölte, a botrányt megbánta, tisztségeiről lemondott, de a pedofilvád rágalmazás, politikai lejáratás.

Feljelentést tett a rendőrségen Demokratikus Koalíció, miután egy szemtanú azt állította, kiskorú lányokat zaklathatott részegen a Fidesz tiszaföldvári alpolgármestere, Cseuz Zsolt, aki azóta lemondott a botrány miatt – olvasható az ellenzéki párt lapunkhoz is eljuttatatott közleményében.

Mészáros Dávid a DK területi igazgatója és választókerületi elnöke szerint a rendőrségnek kell tisztáznia kell, hogy igazak-e annak a helyi lakosnak az állításai, aki azt mondta a párt helyi vezetőinek,: „Cseuz Zsolt és barátja, egy gazdag vállalkozó egy helyi kocsmában tartott buliban alsónadrágra vetkőztek az asztaloknál ülő kiskorúak előtt, mire a lányok pedofilnak nevezték az alpolgármestert.” 

A pártközlemény alapján az mindenképpen felvethető, hogy kiskorúak, gyermekek miképpen szórakozhattak, üldögélhettek az asztaloknál egy kocsmában, hiszen a törvények szerint 18 éven aluliakat ki sem lehet szolgálni alkohollal. A hét elején a Telex és a 444 számolt be arról, hogy egy tiszaföldvári vállalkozó és a fideszes alpolgármester csinált botrányt, verekedett abban a borozóban, ahol a DK feltételezése szerint történt a kislányok zaklatása. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség megerősítette, hogy a kocsmai balhéval kapcsolatban hétfőn magánvádas feljelentés született könnyű testi sértés és garázdaság miatt.

Cseuz Zsolt, aki jelenleg is tiszaföldvári önkormányzati képviselő Facebook-oldalán újabb mocskos rágalomnak nevezte a DK-s állításokat, s szerinte szemtanú sincs, mert az maga Mészáros Dávid, aki csak lejáratni akarja őt. Mint írta, ő videófelvételekkel tudja bizonyítani Mészáros-féle akciót, ráadásul szerinte, mindenki, aki ismeri, tudja, hogy utálja a pedofilokat, és ő pont ott segít a gyerekeken, ahol tud. Cáfolja azt is, hogy kiskorúak lettek volna a kocsmában, amit a kocsma tulajdonosa is alátámasztott, s ő a botrány idején még a kabátját sem vette le, nemhogy az alsónadrágját. Egy másik posztban azt is írta, hogy botrányos viselkedését megbánta, vállalta a felelősséget (Nem csak az alpolgármesterségről, de a Fidesz helyi elnöki posztjáról is lemondott, és a júniusi választáson sem indul.), a rágalmak miatt pedig megteszi a jogi lépéseket.