foci;eltiltás;Újpest;Csányi Sándor;Mészöly Géza;Magyar Labdarúgó Szövetség;

Megszólalt Csányi Sándor, Mészöly Géza szerinte is túl szigorú büntetést kapott

Az MLSZ-elnök reméli, hogy az Újpest FC vezetőedzője tanul a hibájából, hiszen  egyértelműen faji megkülönböztetésre utaló kifejezést használt. 

„Nem a miniszterelnök az egyetlen, aki szigorúnak tartja Mészöly Géza eltiltását, én is erősnek éreztem, de az az igazság, hogy ez volt a legenyhébb adható szankció” - jelentette ki a kormányfő kedvenc lapjának, a Nemzeti Sportnak adott interjújában a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnöke.

Csányi Sándort azzal kapcsolatban kérdezték, hogy a szervezet február 29-től kezdődően 3 hónap időtartamra eltiltotta az Újpest vezetőedzőjét, amiért a Diósgyőr elleni bajnoki mérkőzés után rasszista nyilatkozatot tett.„Hát nem szerettem én se játszani egy ilyen nagydarab feka ellen, aki ott megtartja a labdát és megcsúsztatja” - fogalmazott Mészöly Géza, aki egyébként saját csatárát, Frank Saserét illette ezzel a jelzővel. Később egyébként Orbán Viktor kiállt a szakember mellett. 

A szövetség vezetője megjegyezte, a döntés nem végleges, mivel a fellebbezés után még hátravan a másodfokú eljárás. 

„A »feka«, akármilyen szándékkal is hangzott el, egyértelműen faji megkülönböztetés, hiszen ezzel általánosított és a bőrszínhez kapcsolt képességeket. Egy vezetőedzőnek figyelnie kell rá, hogy milyen szavakat használ, hogyan fogalmaz, nyilatkozata ugyanis nagy tömegekhez jut el. Ezzel együtt remélem, Mészöly Géza tanult a hibájából”

- fogalmazott Csányi Sándor.