letartóztatás;pedofília;óvoda;Újbuda;

Nem tett vallomást a szexuális kényszerítés gyanúja miatt letartóztatott óvodai dolgozó

Egy gyermek abuzálása miatt vonták felelősségre a férfit, aki hat éve dolgozott a Gazdagréti Szivárvány Óvodában pedagógiai asszisztensként.

Nem tett vallomást a nyomozás jelenlegi szakaszában az a pedagógiai asszisztens, akit szombaton tartóztatott le a bíróság szexuális kényszerítés bűntettének gyanúja miatt – tudta meg a 24.hu.

A portál értesülései szerint egy gyermek abuzálása miatt vonták felelősségre a férfit, aki hat éve dolgozott a Gazdagréti Szivárvány Óvodában pedagógiai asszisztensként, de miután büntetőeljárás indult vele szemben, azonnali hatállyal megszüntették a munkaviszonyát.

Az újbudai önkormányzat péntek délutáni közleményében azt írta, a kerület polgármestere azonnali belső vizsgálatot indított az ügyben, miután valaki névtelenül feljelentést tett a rendőrségen. Az óvoda vezetése péntek reggel levélben értesítette a szülőket a történtekről.

A bíróság szombaton elrendelte a bűncselekménnyel gyanúsított férfi letartóztatását, és a kényszerintézkedés helyéül az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyintézetet jelölte ki.