önkormányzat;gyermekvédelem;pedofília;Újbuda;Szivárvány óvoda;

Felfüggesztették az újbudai Szivárvány Óvoda igazgatóját

Az önkormányzat rendkívüli ülésén a képviselők döntöttek egy vizsgálóbiztos kinevezéséről.

A Gazdagréti Szivárvány Óvodában történtek teljeskörű felderítésének, és a gyermekek védelmének érdekében hozott döntéseket Újbuda képviselő-testülete - számolt be szerkesztőségünkhöz is eljuttatott közleményében az önkormányzat.

A közlemény szerint László Imre újbudai polgármester kezdeményezte a rendkívüli ülést, aki beszámolót tartott a Szivárvány Óvoda ügyében tett eddigi önkormányzati lépésekről, amit a képviselő-testület ellenszavazat nélkül elfogadott. Az óvodában folyamatosan rendelkezésre áll gyermekpszichológus, emellett a városvezetés felkérte Herczog Mária gyermekvédelmi szakembert, hogy szakértelmével személyesen segítse a gyerekeket, a szülőket és az óvodai dolgozókat - közölte.

Az ülésen a képviselők döntöttek egy vizsgálóbiztos kinevezéséről. Az eljárás idejére a képviselő-testület az érintett óvoda vezetőjét felfüggesztette a munkavégzés alól, erre az időszakra az Észak-Kelenföldi Óvoda igazgatóját kérte fel az intézmény vezetésére. A testület Kulturális és Köznevelési Bizottságát továbbá megbízták azzal, hogy vizsgálja meg, milyen további intézkedésekkel lehet erősíteni és javítani a gyermekvédelem helyzetét a kerületben.

A közleményben felidézik, hogy a kormánypárti Magyar Nemzet három napja arról írt, hogy bár az ügyben érintett dolgozóra már az előző munkahelyén is érkezett panasz, ennek ellenére nem szüntették meg munkaviszonyát, hanem áthelyezték a Gazdagréti Óvodába. Ezért egy módosító javaslat keretében azt is indítványozták, hogy a vizsgálat terjedjen ki az előző, fideszes városvezetés ideje alatt zajlott 2018-as munkahelyváltás körülményeire is.

Hétfőn lapunk is beszámolt arról, hogy a szexuális kényszerítés gyanúja miatt letartóztatott óvodai dolgozó megtagadta a vallomástételt a rendőrségen.