Lázár János;Navracsics Tibor;Rákay Philip;Hódmezővásárhely;lejáratás;Promenád24;Márki-Zay Péter;

Rákay Philip Márki-Zaynak: Sem futóbolondokkal, sem hazát árusító dollárcselédekkel nem szoktam üzletelni

A fideszes megmondóember hallani sem akar arról, hogy Hódmezővásárhely ellenzéki polgármesterével akárcsak tárgyaljon is a helyi propagandalap eladásáról.

„Sem futóbolondokkal, sem hazát árusító dollárcselédekkel nem szoktam üzletelni” – válaszolta Rákay Philip a Telex kérdésére arra csütörtöki az ajánlatra, amelyet Márki-Zay Péter tett neki a Promenád24 nevű portál többségi tulajdonrészének megvásárlására. A fideszes megmondóember és producer, akit egy korábbi bírósági ítélet szerint lehet kormányjobbágynak nevezni, most közölte, az ajánlatról még csak tárgyalni sem szeretne Hódmezővásárhely polgármesterével.

Amint arról a Népszava is beszámolt, előzőleg Márki-Zay Facebook-bejegyzésében azt írta, hogy Rákay „Kálmán” most bebizonyíthatja, hogy nem Lázár János egyszerű strómanjaként került médiatulajdonosi szerepbe. Ha a valóságban nem Lázáré a cég, akkor Márki-Zay szerint annak adná el a tulajdonrészét a NER-es üzletember, aki a legtöbbet kínálja érte. – Ebbe a licitálásba a város békeszerető közönségének részéről mi is beszállunk – emelte ki az ellenzéki politikus.

A megszólított kormánypárti közszereplő azonban még a megszólítást is zokon vette, ugyanis önérzetesen felszólította a 2022-es választáson az ellenzék miniszterelnök-jelöltjeként szereplő politikust: „Márki-Zayt arra kérném, hogy szánalmasan bornírt akciói során ne emlegesse néhai édesapámat! Az én nevem – hivatalosan is – Rákay Philip.

Az ügy előzménye, amiről korábban mi is hírt adtunk, hogy Rákay eladja a Promenád24 nevű fideszes propagandaoldalt, ahol korábban Navracsics Tibort lejárató cikkek jelentek meg. Emellett távozik a Mezőhegyesi Ménesbirtok Zrt. felügyelőbizottságából is. A felbuzdulás oka, hogy a Lázár Jánoshoz köthető hódmezővásárhelyi Promenád24 a február 24. óta eltelt időszakban 2,2-2,5 millió forintot költött olyan tartalmak promotálására a Facebookon, amelyek Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter lejáratását célozták, mert tárgyalt és kezet fogott Márki-Zay Péterrel. Az egyik ilyen írást – ami A buzizó polgármester és az „európai fideszes” meleg kézfogásai címet kapta – több célcsoportnak is meghirdették.