büntetés;MLSZ;Mészöly Géza;

Csökkentették Mészöly Géza eltiltását, már pénteken leülhet a kispadra

Orbán Viktor is kiállt mellette. Kettő plusz három tétmérkőzésre enyhítették a tiltást. 

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fellebbviteli bizottsága pénteken kettő plusz három mérkőzésre csökkentette Mészöly Géza eltiltását, így az Újpest FC labdarúgócsapatának vezetőedzője már pénteken leülhet a kispadra a Puskás Akadémia elleni bajnoki mérkőzésen - írja az MTI.

A fegyelmi bizottság múlt csütörtökön egy plusz két hónapos eltiltást szabott ki a szakemberre, aki a debütáló mérkőzése utáni sajtótájékoztatón tett rasszista tartalmúnak minősített nyilatkozatot. A tréner három hónapos büntetéséből csak az elsőt kellett volna letöltenie, mert a testület fél évre felfüggesztette a második és harmadik hónap végrehajtását.

A bennmaradásért küzdő Újpest fellebbezett, amelynek nyomán enyhítettek az ítéleten, így az M4Sport értesülése szerint Mészölyt öt tétmérkőzésre tiltották el, de ebből három végrehajtását felfüggesztették. Mivel az éppen egy hónapja kinevezett vezetőedző egy-egy bajnoki és kupatalálkozót már kihagyott, így a Felcsúton 20 órakor kezdődő meccsen ismét a kispadon ülhet. Mészölynek mellékbüntetésként 500 ezer forintot kell kifizetnie.

Mészöly Géza azt követően kapott eltiltást, hogy a Diósgyőr ellen február 11-én 2-1-re megnyert bajnoki találkozót követően az általa becserélt Franklin Saserét dicsérve eképpen fogalmazott: „Nem szerettem én se játszani ilyen nagydarab feka ellen, aki ott elöl megtartja a labdát és megcsúsztatja. Az volt a kulcs a győzelemhez, hogy ő be tudott jönni.”

A vezetőedzőre kiszabott ítéletet korábban Csányi Sándor MLSZ-elnök is túl szigorúnak találta, ennél azonban némileg váratlanabb volt, hogy Orbán Viktor is nyíltan véleményt formált a témában, amikor is a Trollfoci Instagram-oldalának egyik bejegyzése alá azt írta kommentben, hogy „Je suis Mészöly!”, vagyis „Mészöly vagyok!”