Fidesz;önkormányzati választások;II. kerület;

Sebestyén Júlia férje nem indul polgármester-jelöltként a II. kerületben, állítja ennek semmi köze a korcsolyaszövetség botrányához

Felesége, az Európa-bajnok műkorcsolyázó ellen kiskorú veszélyeztetése gyanújával indult eljárás.

Ócska hazugság ez az egész, nincs kétségem afelől, hogy megszüntetik a nyomozást - ezt válaszolta Gór Csaba, a Fidesz II. kerületi önkormányzati frakcióvezetője, egyúttal az egyik budai választókerületi elnöke a 24.hu kérdésére azzal kapcsolatban, hogy felesége, az Európa-bajnok műkorcsolyázó, Sebestyén Júlia ellen kiskorú veszélyeztetése gyanújával indult eljárás.

Korábbi elképzelések szerint a június 9-én esedékes önkormányzati választáson Gór Csabát indította volna a második kerület polgármester-jelöltjeként a kormánypárt Őrsi Gergely ellenében, ám nem sokkal azt követően, hogy kiderült, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) a gyermekvédelmi hatósághoz fordult, egyúttal rendőrségi bejelentést is tett a Sebestyén Júlia működését érő panaszok miatt, Gór Csabát végül mégsem indítják. Az új jelölt Dombi Rudolf olimpiai bajnok kajakos lett. Ennek ellenére Gór a lapnak azt állította, a két dolognak nincs köze egymáshoz és nem igazak azok a híresztelések, amelyek szerint a felesége ügye miatt döntöttek úgy, hogy háttérben marad. Azt is tagadta, hogy a feleségét érintő ügyben „bármilyen nyomásgyakorlás történt volna”, azaz, hogy szerette volna elérni a terhelő vallomások visszavonását.

Mint ismert, Sebestyén Júliát 2022 végén több szülő is levélben panaszolta be szakmai módszerei és emberi magatartása miatt a szakszövetségnél. A beszámolók rángatásról, erős szorításról, markolásról, karmolásról, esetenként pofonról, megszégyenítő kivételezésről, sértegetésről, betegen versenyeztetésről, megalázásról és elhanyagolásról szóltak.

Sebestyén Júlia tagadta az ellene felhozott, gyermekbántalmazásról szóló vádakat. A Budapesti Rendőr-főkapitányság a 24.hu kérdésére azt közölte, hogy a nyomozás jelenleg is folyik szakértő bevonásával, gyanúsítotti kihallgatás azonban mindeddig nem történt.

Részben az Európa-bajnok műkorcsolyázó kötődik az is, hogy a magyar korcsolyasportból mostanra jószerivel kivesztek a magyarok. A Kósa Lajos elnökölte Magyar Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) berkeiben tavaly január óta áll a bál az abszurd állapotok miatt: mivel a Sebestyén Júlia és az örmény-orosz szakmai vezetők, Vardanjan Gurgen szakági sportigazgató és felesége, Ipakjan Jeranjak szövetségi kapitány által kialakított légkör nem tette lehetővé a magyar tehetségek fejlődését, a magyar válogatott tagjai és edzőik tudásának fejlesztése helyett sportolókat importáltak, főleg oroszokat. Sebestyén Júlia egyesületét, a Sebestyén KSE-t a tarthatatlan állapotok miatt már az összes kiemelt magyar versenyzője elhagyta. Sorra távozott Papp Vivien, Nagy Balázs, Ekker Léna, Berei Mózes, Zsembery Katinka és Csernoch András, utolsóként pedig Láng Júlia is inkább elhagyta a klubot. Aki tudott, külföldre ment szerencsét próbálni. Végül a MOKSZ májusban végül kirúgta Vardanjan Gurgent, ezzel azonban nem ért véget a történet.