CÖF;Ifjabb Lomnici;elmebaj;

A CÖF szerint magyarországi politikusokra vadásznak civilek

A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány - Civil Összefogás Fórum módosította korábbi közleményét. 

Az MTI-ben teljesen komolyan a következő információ jelent meg 12 óra 18 perckor: „Oknyomozásának eredményeire hivatkozva magyarországi politikusok és magánszemélyek ”levadászásával„ vádol az országban működő civil szervezeteket a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány - Civil Összefogás Fórum (CÖF-CÖKA).”

Ifj. Lomnici Zoltán, a fideszes álcivil szervezet szóvivője keddi sajtótájékoztatóján azt mondta, idegen érdekek mentén és idegen forrásból Magyarországon működő civil szervezetek magyarországi politikusokat és magánszemélyeket figyelnek meg.

Ifj. Lomnici szerint a CÖF a következőt tárta fel a gyanútlan politikusokra leselkedő, sötétben bujkáló civilekről:

„oknyomozó, esetleg nyomozó munkát folytatnak utánuk, a cél a magyar emberek, politikusok és vállalkozók levadászása”.

Frissítés

A CÖF-CÖKA 15:50-kor javította korábbi közleményét, amelyből már kimaradt az „Oknyomozásának eredményeire hivatkozva vádol” rész, az alábbira módosítva:

A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány - Civil Összefogás Fórum (CÖF-CÖKA) szerint magyarországi politikusokat és magánszemélyeket "vadásznak le" az országban működő civil szervezetek.

Ezért Ifj. Lomnici bejelentette, hogy a CÖF-CÖKA munkacsoportot hoz létre az olyan külföldről finanszírozott szervezetek tevékenységének vizsgálata érdekében, mint a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ), a Magyar Helsinki Bizottság és a Transparency International. A megszerzett információkat továbbítják a Szuverenitásvédelmi Hivatalnak.

Egyébként ha már megfigyelés, a TASZ épp a napokban nyert pert az Alkotmányvédelmi Hivatal ellen Adrien Beauduin belga diákaktivista, a CEU volt hallgatója ügyében, akinek a telefonját feltörték az izraeli Pegasus-kémszoftverrel. A Fővárosi Törvényszék elsőfokú döntése értelmében az AH köteles nyilatkozni arról, hogy kezel-e adatokat Beauduinről.