Balog Zoltán;bicskei gyermekotthon;Kónya Endre;kegyelmi botrány;

Balog Zoltán személyesen találkozott Kónya Endrével, mielőtt kijárta neki az elnöki kegyelmet Novák Katalinnál

Meg van győződve az ártatlanságáról.

Március hetedikén a Vértesaljai Református Egyházmegye gárdonyi, rendkívüli egyházmegyei közgyűlésen, majd két nappal később a budapesti Ráday utcában is meghallgatták a református lelkészek Balog Zoltánt, a humánerőforrás-miniszterből lett püspököt, aki mostanában inkább a Novák Katalin köztársasági elnök és Varga Judit bukását eredményező kegyelmi botrány egyik főszereplőjeként rontja az egyház hírnevét.

A hvg360 értesülései szerint Balog Zoltán mindkét alkalommal beszélt arról, hogy személyesen is találkozott Kónya Endrével, a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatójának falazó igazgatóhelyettessel, mielőtt lobbizni kezdett azért, hogy Novák Katalin elnöki kegyelmet adjon neki.

Balog Zoltán a lap szerint elmondta mintegy százfős hallgatóságának, hogy Kónya Endre már házi őrizetben volt, amikor feleségével hozzá fordultak. Másfél órát beszélgettek, ő pedig meg volt győződve arról, hogy Kónya ártatlan, ezért döntött úgy, hogy támogatni fogja a kegyelmi kérvényét.

Mint ismert, Novák Katalin Balog Zoltán közbenjárására adott kegyelmet a bicskei gyermekotthon pedofil exigazgatója, Vásárhelyi János bűntársaként kényszerítésért elítélt Kónya Endrének, azonban a botrány ellenére ragaszkodik a pozícióihoz. A református egyházi zsinat lelkészi elnöki tisztségétől is csak nyomásra mondott le, a püspöki tisztségtől jelen állás szerint esze ágában sincs megválni.

Kónya Endre mindeközben a közelmúltban is megpróbálta rávenni a pedofil igazgató egyik áldozatát, hogy számára kedvezően változtassa meg az ügyben tett vallomását. Pechjére erről rejtett kamerás felvétel készült.