Székesfehérvár;Magyar Nemzet;Cser-Palkovics András;

„Pontatlan és féligazságokat tartalmazó megjegyzések, érzéketlenség” – Nekiment Székesfehérvár fideszes polgármestere a Magyar Nemzetnek

Nem tetszett Cser-Palkovics Andrásnak a város hokicsapatáról közölt cikk.

Kommentben ment neki a kormánypárti Magyar Nemzetnek Székesfehérvár fideszes polgármestere, miután a város sportcsapatát kritizálta Mielőtt elolvadna a jég című véleménycikkében a lap munkatársa – vette észre a Média1.

Novák Miklós arról írt, hogy eredményekre lenne szükség lassan a székesfehérvári hokicsapat, az osztrák ligában vitézkedő Hydro Fehérvár AV19 (ismertebb nevét Alba Volán) körül. Bírálta a fehérvári hoki elakadt fejlődését és a kevés magyar játékost, mivel szerinte lassan ez a helyzet érdeklődés eltűnéséhez fog vezetni, ha nem változtatnak körülötte.

Ehhez a cikkhez szólt hozzá kommentben Cser-Palkovics András. „Tisztelt Szerkesztő Úr! Mély megdöbbenéssel olvastam a jegyzetét, főleg annak a fehérvári hokira tett pontatlan és féligazságokat tartalmazó megjegyzéseit. Számomra érthetetlen az az érzéketlenség, hogy pont akkor jelenik ez meg a Magyar Nemzetben, amikor a Volán éppen sorsdöntő és kiélezett mérkőzéseket vív a rájátszás negyeddöntőjében” – fakadt ki a polgármester. Ezt követően hosszan sorolta az eredményeket, kiemelve, mindezt a magyar ligánál jóval erősebb osztrák bajnokságban hozzák, ráadásul 12 magyar játékossal teszik ezt.

A város (szurkolók, klub, akadémia, szponzorok, önkormányzat) óriási erőfeszítéseket tesz tehát annak érdekében, hogy a Volán ezen a szinten játszhasson. Példaértékű az az összefogás, ami a Hydro Fehérvár AV19 családját körülveszi. Szerintem ezt érdemes észrevenni és tisztelni, emellett érdemes segíteni is ezeket az erőfeszítéseket. Mi pedig dolgozunk tovább és szurkolunk a csapatunknak ma este is, hiszen a jégkorong kiemelten fontos Székesfehérvárnak” – zárta mondandóját Cser-Palkovics.

Székesfehérvár fideszes polgármestere nem először bírálta a kormánymédiát, 2022-ben a Partizán adásában, valamint az Azonnalinak adott interjújában is ezt tette.