Karácsony Gergely;Vitézy Dávid;főpolgármester-jelölti vita;Szentkirályi Alexandra;

Vitézy Dávid vitára hívja a főpolgármester-jelölteket

Tiszta kampányt szeretne.

Levélben hívta vitára a többi főpolgármester-jelöltet Vitézy Dávid - derül ki a frissen benevező szakember Facebookon közzétett videójából. A levelet Szentkirályi Alexandra és Karácsony Gergely mellett a mi hazánkos Grundtner Andrásnak és a jobbikos Brenner Kolomannak is megcímezte.

A levélben Vitézy azt írja: „Budapest jövője fontosabb annál, mint hogy feláldozzuk az öncélú pártpolitika oltárán. A budapestiek tisztességes kampányt érdemelnek, amely sárdobálás és gyűlöletkeltés helyett a közös jövőnkről szól.”

Úgy folytatja, hisz abban, hogy közösen példát tudnak mutatni demokratikus politikai kultúrából és olyan kampányt tudnak folytatni, amely egymás lejáratása helyett a szakpolitikai elképzelésekről szól.

Végezetül a „Tiszta kampányt Budapesten!” című nyilatkozata aláírására kérte vetélytársait. Ennek tartalma, hogy a jelölt ígéretet tesz a jogszabályok betartása mellett, hogy kampányához nem használ fel kormányzati és önkormányzati forrást, kampánytámogatásokat pedig kizárólag átlátható módon, átutalással és bankkártyás fizetéssel gyűjt. A nyilatkozat azt is írja, hogy tartózkodik a személyeskedéstől, a lejáratástól és a sárdobálástól, s hogy készen áll a nyilvános vitáta a programok és elképzelések ütköztetésére. Nem tesz felőletlen ígéreteket és tartózkodik a riválisok plakátjainak rongálásától is - áll az ismeretett dokumentumban.

„Meggyőződésem, hogy a budapestiek sportszerű, tisztességes kampányt érdemelnek” - mondta el Vitézy Dávid felhívása végén.