Hajdú Péter;Varga Judit;Magyar Péter;

Hajdú Péter azért nem kérdezte Varga Juditot Magyar Péter hangfelvételének tartalmáról és a kegyelmi botrányról, mert a Frizbi bulvár

Miért is kellett volna kérdeznie. Nem riporter.

Mint beszámoltunk róla, Varga Judit egy 105 percesre nyújtott interjú keretében teregette ki a magánéleti szennyest Hajdú Péternek, Rogán Antal ismerősének Frizbi című műsorában, amelyben egy árva szó sem esett sem Varga Judit mint volt igazságügyi miniszter szerepéről az elnöki kegyelmi botrányban, sem Magyar Péter hangfelvételének tartalmi részéről.

A 444 csütörtök reggel telefonon elérte Hajdú Pétert, akit az interjú keletkezési körülményeiről kérdeztek, és arról, miért nem kerültek szóba az említett ügyek. A kormányközeli riporter erre azt ecsetelte, hogy az interjú „természetesen az ő ötlete volt”, azért kérte Varga Judittól, mert újságíróként „a nagy találat” az mindig az exkluzív interjú pláne egy ilyen esetben. Elmondása szerint néhány nappal korábban sms-t küldött Varga Juditnak, aki néhány napot gondolkodott, majd vállalta. Az interjú felvétele előtt személyesen nem találkoztak - állította.

Arra a kérdésre, hogy miért nem tette fel az egyébként az országot érintő közügyekről szóló kérdéseket, úgy válaszolt:

– Érintőlegesen mindkettő szóba került, de ez nehéz, mert a Frizbi az egy bulvárplatform. Olyan, mint a Story magazin, engem itt a magánéleti szál érdekel, nem a közélet. Tehát a platform adta keretek nem tették ezt lehetővé.”

Úgy folytatta: – Engem az érdekelt, hogy mi vesz rá valakit arra, hogy a feleségével való beszélgetést rögzítse és nyilvánosságra hozza. Ezt az egész kérdést emberi oldalról közelítettem meg, az érdekelt, hogy mi történt közöttük, ami ide vezetett. Azt is elmondta, hogy a kegyelmi botrányról inkább Novák Katalint kérdezné, azt meg „jogászkodásnak” tartotta volna, ha a Schadl-Völner-ügyről is faggatnia kellett volna a volt minisztert.