rendőrség;Győr;hulladékgazdálkodás;adatigénylés;

Rendőrök vezették el az egyik győri polgármesterjelöltet, aki kiperelt iratokat követelt a helyi közszolgáltató cégtől

Már a Kúria is utasította a céget az adatok kiadására, de ez azóta sem történt meg.

Rendőrök vezették ki a Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. székházából Pintér Bence civil polgármesterjelöltet, aki a Kúria határozatát akarta átadni az igazgatónak, amelynek értelmében a cég köteles kiadni, hogy mely alvállalkozóknak mennyi közpénzt fizetett ki 2020-ban és 2021-ben - derül ki a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület által szerkesztőségünk részére is eljuttatott közleményből.

Felidézik, hogy januárban egy év pereskedés után az önkormányzati tulajdonú kukás céggel, a GYHG-vel szemben indított közadatperben kimondta a Kúria, hogy a cégnek ki kell adnia alvállalkozóik listáját. Vagyis el kell árulniuk, hogy mely cégnek, milyen munkára és mennyi pénzt fizettek ki az adófizetők pénzéből 2021-ben és 2022-ben. A GYHG azonban a kúriai döntés ellenére sem volt hajlandó ezt elárulni a mai napig sem - tájékoztattak.

Az akció keretében Pintér Bence fel akarta szólítani Nagy Csaba igazgatót, hogy tegyen eleget a harmadfokú bírósági döntésnek, és adja át a kikért adatokat. A biztonsági szolgálat azonban azt mondta, hogy sem ő, sem a helyettese, sem senki olyan nincs az épületben, akivel tudnak beszélni, és dokumentumot sem vesznek át tőlük.

Pintér Bence közlése szerint ezután megkísérelt bejutni az épületbe, de először a biztonsági őrök, majd az általuk riasztott rendőrség állta az útját, utóbbiak végül kivezették az önkormányzati cég területéről. Pintér szerint a Dézsi-Borkai-korszakot a titkolózás jellemzi, ígérete szerint nem adja fel és vissza fog térni a cég épületéhez.