Navracsics Tibor;Gulyás Gergely;Nagy János;stratégiai kabinet;

Gulyás Gergely visszatért, a stratégiai kabinet üléséről jelentkezett be

„Két nappal a feltámadás ünnepe után. Welcome back” – köszöntötte Nagy János, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára a Miniszterelnökséget vezető minisztert.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerda délután a Facebook-oldalán osztott meg fotókat arról, hogy részt vett a stratégiai kabinet ülésén.

Az egyik közzétett képen Gulyás Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter, valamint Nagy János, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára társaságában látható. Utóbbi a saját közösségi oldalán is megosztotta a fotót, melyhez azt írta, „Két nappal a feltámadás ünnepe után. Welcome back, Gulyás Gergely”.

„Kormányülés jövő héten lesz, így Kormányinfó is” – ezt pedig már a Miniszterelnökség írta a Telex arra vonatkozó kérdésére, hogy Gulyás Gergely mikor térhet vissza a munkába.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter nemrég a kormánypárti Mandinernek adott interjúban beszélt arról, hogy február végén a gerincklinikán egy gerincműtéten esett át, amely az előző tíz nap rendkívüli fájdalmától eltekintve előzmény nélküli volt és azonnali beavatkozást igényelt. A műtét sikeres volt, de utána újra kellett tanulnia járni. Azt is elmondta, hogy húsvét után a kabinet- és kormányüléseken is részt vesz majd, valamint a kormányinfók is folytatódnak.

Nem sokkal korábban Gulyás egy rövid videóüzenetet is közzétett a kormány Facebook-oldalán, melyben semmivel sem cáfolta a Magyar Péter által közzétett hangfelvételen elhangzottakat, de Varga Judit exférjét Márki-Zay Péterhez hasonlította azzal a különbséggel, hogy Márki-Zay „nem terrorizálta” a feleségét. „Az elmúlt hetek politikai ámokfutását a nap fényében röviden úgy foglalhatjuk össze: sok hűhó semmiért” – vélekedett a kancelláriaminiszter, aki szerint „egy megfélemlített feleséggel folytatott családi vitának” semmi köze a közélethez.

A Miniszterelnökség elsőként február 25-én egy szűkszavú közleményben adott hírt arról, hogy Gulyás műtéten esett át. A tárca akkor azt közölte, a rehabilitáció időszakában helyettesítését a parlamentben és a kormányülésen Panyi Miklós államtitkár, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese látja el.