Gyurcsány Ferenc;Győr;plakátok;Borkai Zsolt;

Borkai Zsolt-maszk mögül kukucskáló Gyurcsány Ferencet ábrázoló plakátok tűntek fel Győrben

A hirdetés kiadója a február végén bejegyzett Győri Civilek Körének Egyesülete, melynek a GyőrPlusz szerint az egyik célja az, hogy „a civilek elmondhassák a véleményüket, kiálljanak Dézsi Csaba András polgármester és munkássága mellett”.

Borkai Zsolt-maszkos Gyurcsány Ferencet ábrázoló plakátok jelentek meg Győrben, a következő szöveggel ellátva: „Vigyázat, csalók! Borkai eladta a lelkét Gyurcsánynak! Eladná Győrt is!” – derül ki az ugytudjuk.hu cikkéből, melyet Pintér Bence, a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje írt.

A portál szerint a hirdetés kiadója a február végén bejegyzett Győri Civilek Körének Egyesülete, amelynek elnöke, Panda Ákos épp a minap adott nagyinterjút a GyőrPluszban Herkely Ákosnak. A GyőrPlusz arról ír, az egyesület célja, hogy „a civilek elmondhassák a véleményüket, kiálljanak dr. Dézsi Csaba András polgármester és munkássága mellett”. Bár a hivatalos célok között az szerepel, az egyesület célja „a győri természeti és épített környezet értékeinek megóvása és gyarapítása; a kultúra és művelődés iránti igény növelése, kínálatának bővülése, a színvonalas oktatás elősegítése; kulturális örökség megőrzése; hagyományőrzés; tanfolyamok, képzési programok megvalósítása; ifjúsági programok szervezése, megvalósítása, ezek helyszínének biztosítása; Győr természeti adottságaira épülő szabadidős tevékenységek szervezése; minden szellemi és anyagi érték gyarapítása”.

Az egyesület tagja még Morvay László, aki többször volt a Fidesz-KDNP jelöltje a bácsai körzetben, és a külterületekkel foglalkozó polgármesteri biztos.

A Demokratikus Koalíciónak egyébként van polgármesterjelöltje Győrben, Glázer Tímea személyében.