Budapest;Karácsony Gergely;Vitézy Dávid;EP-választás;Magyar Péter;Szentkirályi Alexandra;

Magyar Péter: Karácsonyra nem szavaznék, Szentkirályi még életében nem beszélt ellenzéki újságíróval, Vitézy pedig a Fidesz hackje

A Talpra Magyarok Közösségének alapítója szerint a választási bizottság mindenféle kifogásokat emelhet, adminisztratív eszközökkel akadályozhatja az indulásukat. Ám úgy véli, ebben az esetben nem 300 ezer ember fog összegyűlni a Parlamentnél.

– Nyilvánvaló, hogy a propaganda össztűz alá veszi a pártunkat, a választási bizottság pedig mindenféle kifogásokat emelhet, adminisztratív eszközökkel megakadályozhatja az indulásunkat. Innen is üzenem a hatalomnak: ha ezzel próbálkoznak, akkor nem 300 ezer ember fog összegyűlni a Parlamentnél. Én ugyan békés ember vagyok, de lehet, hogy az a tömeg már kevésbé lesz békés és megértő – erről is beszélt a Magyar Hangnak adott interjújában Magyar Péter. A Talpra Magyarok Közösségének alapítója úgy fogalmazott, hogy ő most biciklivel próbál a tankok között surranni, néhány golyót már belé eresztettek, de nem találták még telibe. – Akik még úgy gondolják, gyanús ez a Magyar Péter, kérem, gondolkodjanak el, valóban az az érdeke az országnak, hogy ez a rendszer fennmaradjon? – tette hozzá.

Varga Judit volt igazságügyi miniszter politikussá avanzsáló exférje, a Diákhitel Központ egykori vezetője azt is mondta, sajnálja, hogy Budapest nem tudott jobb választási alternatívát nyújtani a lakosainak. „A Gyurcsány Ferenc által is támogatott Karácsony Gergelyre biztosan nem szavaznék, de Szentkirályi Alexandrára sem, aki még életében nem beszélt ellenzéki újságíróval, illetve láthatóan semmiféle elképzelése sincs Budapestről. Vitézy Dávid a Fidesz hackje, mindenki tudja, hogy hozzájuk tartozik, államtitkáruk is volt” – vélekedett.

Az EP-választásról közölte, egy 5-10 százalékos eredménynek örülne, és azt is megjegyezte, nagy kérdés, mennyit veszít a Fidesz. Hozzátette, a korábbi eredményeiket tekintve, ha 45 százalék körüli eredményt hoznak, az már kudarcot jelent, 40 százalék alatt pedig totális vereséget könyvelhetnek el. – Akkor Rogán Tóni már másnap repülne, de beleremegne az egész kormány – jelentette ki, és azt mondta, azon sem lepődne meg, ha a Karmelitában már lenne olyan terv, miszerint néhány héten belül előre hozott választásokat írnak ki.

Mint megírtuk, a Nemzeti Választási Bizottság csütörtökön nyilvántartásba vette a TISZA – Tisztelet és Szabadság Pártot. Ezzel Magyar Péter előtt megnyílt az út, hogy induljon a június 9-i európai parlamenti és az önkormányzati választáson is. A két megméretésre külön-külön kellett jelölni a pártot.