Élő Norbert;DK;győzelem;előválasztás;Magyar Kétfarkú Kutya Párt;indulás;Kovács Gergely;

Előválasztás nem számít, a DK saját jelöltet indít a fölényes hegyvidéki győztes Kovács Gergely ellen

Élő Norbert utólagos tárgyalásokat követel. Izgalmas lesz egyszerre legyőzni Orbán meg Gyurcsány csapatát – reagáltak a kétfarkúak.

Hiába nyerte meg Kovács Gergely az előválasztást, a DK jelöltjei mégis elindulnak a Hegyvidéken a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) ellenében – vette észre a 24.hu a kétfarkúak XII. kerületi szervezetének Facebook-bejegyzését a párt társelnökének. E szerint újabb akadálya lett a XII. kerületben a Fidesz legyőzésének, a Demokratikus Koalíció politikusa, Élő Norbert ugyanis bedobta magát, és a bejegyzés szerint elkezdte zsarolni a győzteseket.

„Először az MKKP kompenzációs listáján akart szerepelni, és valóban vicces lenne, ha azt egy DK-s vezetné. Aztán átállt zsarolásra, és elkezdte tolni, hogy ha nem indulhatnak a megbeszéltek ellenére ők négy körzetben, akkor a DK majd elindul az MKKP ellen minden egyéni körzetben. Aztán jött, hogy ne induljon az MKKP Óbudán meg Újpesten meg a VII. kerületben, mert különben összehozza a fideszes győzelmet a Hegyvidéken – írták, hozzátéve, hogy őket ilyen hülyeségekkel zsarolni nem lehet, „így Norbi arra jutott, hogy akkor a DK elindul az összes egyéni körzetben a kerületben, ahol a Kutyapárt”.

A kétfarkúak szerint ebbéli akciójában Élő Norbertet a Párbeszéd, az LMP, a Jobbik és a Momentum elhajtotta, a „csodálatos” MSZP egyelőre vele tartana. „Ha valóban így alakul, és elindul ellenünk minden körzetben a DK és az MSZP, igaziból szerintem akkor is nyerhetünk, és talán izgibb is lesz egyszerre legyőzni Orbán meg Gyurcsány csapatát, na de majd meglátjuk, mire jutnak végül” – olvasható az MKKP-posztban.

A 24.hu-nak a DK egyelőre nem válaszolt, viszont a cikk megjelenése után Élő Norberttel sikerült beszélni. Ő azt mondta, várják, hogy tárgyalhassanak Kovács Gergelyékkel. Ameddig nem tárgyalnak, addig a DK megy a maga útján. Ezzel gyakorlatilag megerősítette a hírt.