aláírásgyűjtés;Hidvéghi Balázs;Magyar Péter;Szentkirályi Alexandra;

Videó: Magyar Péter aláírásgyűjtés közben odament Szentkirályi Alexandrához, a fideszes kampányfőnök kezet fogni sem volt hajlandó vele

A két jelölt sok sikert kívánt egymásnak, javasolva, hogy az orbánozást, illetve a gyurcsányozást hagyják abba. Hidvéghi Balázs a Népszava kérdésére azt mondta, ő becstelen emberrel nem fog kezet.

Szombaton Magyar Péter és Szentkirályi Alexandra is Budapesten kezdte meg az aláírásgyűjtést az EP-, illetve az önkormányzati választásra, így a kampány nyitónapján össze is futottak a helyszínen.

Mint a a Népszava videójából kiderül, ennek apropóján a Tisza Párt EP-listavezetője odament Szentkirályi Alexandrához, hogy sok sikert kívánjon neki és javasolja, hogy a KDNP főpolgármester-jelöltje a gyurcsányozás helyett álljon elő valamilyen konkrét programmal is. Erre Szentkirályi Alexandra az orbánozás abbahagyását javasolta Magyar Péternek. – Hajrá! – Jó munkát! – búcsúztak ezután tök normális hangon egymástól. 

Magyar Péter ezután Hidvéghi Balázzsal, a Fidesz EP-képviselőjével, Szentkirályi Alexandra  kampányfőnökével is kezet szeretett volna fogni, ám ő ezt visszautasította. „A szeretet és az összefogás” – kommentálta a történteket Magyar, majd vállon veregette Hidvéghit, aki később a Népszava kérdésére közölte, ő „becstelen emberrel” nem fog kezet.

Nemrég egyébként mindketten bejelentették, hogy már össze is gyűjtötték a szükséges számú aláírást: Magyar Péter pártja, a TISZA Párt az EP-választáson való induláshoz kellő 20 ezer, Szentkirályi Alexandra pedig a főpolgármester-jelöltség feltételéül szabott 5 ezer szignót.