Izrael;Hamász;gyermekek;halottak;légitámadás;Rafah;

Tizennégy palesztin gyermek és négy felnőtt halt meg a Rafahra mért izraeli légicsapásokban

Izrael szerint ő a Hamász fegyvereseit vette célba. A városban több mint egymillió a Gázai övezet északi részéről a háború elől menekült ember él.

Már 18-ra nőtt az éjszakai rafahi légicsapásokban elhunytak száma nőtt, egy családból ugyanis 13 gyermek és két nő halt meg – írja a Sky News helyi kórházi adatokra hivatkozva. Hozzátették, a várost ért másik, ugyancsak éjszakai támadásban egy házaspár és hároméves gyermekük is életét vesztette.

Az első jelentések szerint vasárnapra virradóra a Gázai övezet déli részén lévő Rafah városát ért izraeli támadásban, 13-an haltak meg, köztük kilenc gyerek. Izrael szerint a Gázai övezetet kormányzó Hamásznak jelenleg is több zászlóalja és parancsnoka bujkál a városban, amely ellen gyakorlatilag naponta intéznek légitámadást.

A háború előtt mintegy 2,3 milliós Gázai övezet lakosságának több mint fele él jelenleg az egyiptomi határhoz közeli városban és a környékén, nagy részük menekült. Újabb összecsapásokat jelentettek Ciszjordániából is, ahol az izraeli hadsereg közlése szerint két palesztin támadt a katonákra. A WAFA palesztin hírügynökség szerint az incidens a Hebron melletti Bejt Ejnún településnél történt, a tűzharcban mindkét palesztin életét vesztette. A Sky News szerint nem világos, hogy az incidensben a katonák, vagy a helyi zsidó telepesek lőttek-e.