öngyilkosság;átverés;mentők;Varga Judit;Magyar Péter;

A Bors közölt egy jegyzőkönyvet, amely arról szól, hogy Varga Judit mentőt hívott Magyar Péterhez

A kormánypárti bulvárlap bizonyítottnak látja, hogy a NER-ből kiszálló politikus 2023-ban öngyilkosságot színlelve ijesztett rá az akkori feleségére.

 A Bors megszerezte a kivonuló rohammentők által készített jegyzőkönyvet, amiből kiderül, hogy egy negyvenes férfihez mérgezési tünetek miatt riasztottak mentőt Varga Judit és Magyar Péter lakására Budapesten a Kútvölgyi úton 2023 február 19-én – állítja a kormánypárti bulvárlap. A történetről a kegyelmi botrányba belebukott volt fideszes igazságügyi miniszter még Hajdu Péter Frizbi című műsorában mesélt. Állítása szerint Magyar Péter egy alkalommal öngyilkosságot színlelt és mentőt kellett hívni hozzá.

A lap szerint Varga Juditnak egy vasárnap délelőtti, gyerekekkel közös kirándulásról hazatérve tűnt fel a látszólag ájult Magyar Péter furcsa viselkedése. Férje a hálószobában az ágyon feküdt, látszólag eszméletlenül. Mellette, az éjjeliszekrényen gondosan odakészítve, egy levél, szigorúan vényköteles, csak szakorvos által felírható XANAX, amelyből halálos adagnak számító 9 szem gyógyszer hiányzott.

Varga Judit rázni, keltegetni próbálta Magyar Pétert, és hangosan, ijedten kérte, hogy keljen fel, különben hívja a mentőket. Miután Magyar Péter nem mutatott életjelet, azonnal hívta a mentőket. A leginkább megdöbbentő fordulat ezután történt. Miután Varga Judit letette a telefont a mentőkkel, az „élettelen” Magyar Péter felkelt az ágyból, és rideg, nyugodt hangon közölte a feleségével, hogy „mondja le” a mentőket, mert nem vett be semmit. A Bors szerint Magyar Péter csak eljátszotta, elhazudta az öngyilkosságot, hogy megijessze, terrorizálja a feleségét és rémült gyerekeit, majd „pizsamában megszökött” az érkező mentősök elől, hivatalosan ismeretlen helyre távozott, csak később merészkedett haza.