holokauszttagadás;előadás;Nemzeti Közszolgálati Egyetem;Mahmud Ahmadinezsád;

Közös értékekről tart előadást Mahmúd Ahmadinezsád volt iráni elnök a Ludovikán

A holokauszttagadásáról, Izrael- és Amerika-gyűlöletéről ismert, Irán atomprogramját szorgalmazó egykori államfőt Orbán Viktor kedvenc felsőoktatási intézménye, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora hívta hazánkba.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) meghívására, „közös értékek a globális környezetben” témában tart tudományos előadást az iráni nukleáris fegyverkezés atyja, Mahmúd Ahmadinezsád, aki szerint Izraelt el kell törölni, holokauszt pedig nem létezett – adta hírül az Euronews iráni lapok írásaira hivatkozva. Ezek alapján Deli Gergely rektor meghívására most kedden és szerdán tart előadást az NKE-n, közkeletűbb nevén a Ludovika Kampuszon.

A Hammihan perzsa napilap ugyan azt írja, hogy május 17. és 21. között rendezik Budapesten azt a tanácskozást, amelyen Ahmadinezsád kiemelt vendégként szerepel, az Euronews inormációi szerint is május 6-11 között tartják a Ludovikán a rendezvényt. A tanácskozás valószínűleg zárt körű, az NKE honlapján ugyanis nyoma sincs ilyen rendezvénynek.

Mahmúd Ahmadinezsád 2005-2013 között volt az iszlám köztársaság elnöke. Államfőként szorgalmazta az Izraelt és a nyugati világot máig fenyegető iráni nukleáris programot, rendeletben tiltotta ki az ENSZ-ellenőreit az ország nukleáris létesítményeiből, hivatali ideje alatt drámaian romlott az emberi jogok, a kisebbségek helyzete Iránban. A világban leginkább szélsőségesen iszlamista, antiszemita, Izrael- és Amerika-gyűlölő, holokauszttagadó nézeteiről vált ismertté.