Fidesz;Mercedes;Rákay Philip;producer;Most vagy Soha!;

Lefotózták Rákay Philipet, amint az éppen 95 millió forintba kerülő Mercedesét mossa

A Fidesz-közeli médiaszereplő, a Most vagy Soha! producere egy átlagos autómosóban szépítette a méregdrága luxusautót. 

Egy S osztályú Mercedes-Maybach típusú autót tisztogatott elszántan egy autómosóban Rákya Philip, akit az  Átlátszó egyik olvasója kapott lencsevégre – írja keddi cikkében a portál.

Egy ilyen autó  típustól függően 72-95 millió forintba kerül. Ez egy Mercedes-Maybach S osztály. Ha a kényelem és a luxus számít, egyértelműen ez a Mercedes csúcsa – vázolta a helyzetet Sturcz Antal, a Check Engine YouTube-csatorna újságírója.

A képek alapján nem lehet megmondani, hogy a két alváltozat közül melyik, az 580-as vagy 680-as. – Az 580-as modell induló ára 72,5 millió forint, de természetesen további tízmilliókat lehet belelocsolni extrákra, és a cég szívesen kielégít egyedi igényeket is. Az 580-asban egy V8-as, négyliteres biturbó motor van 503 lóerővel, lágy-hibrid rendszerrel ez további 23 lóerőt ad a teljesítményhez. A 680-as Mercedes-Maybach 95,6 millióról indul, már a hatliteres V12 van benne, természetesen két turbóval, 612 lóerővel. Ezzel az erővel már elég sportos autókat is felülmúl a 2,3 tonnás autó, amely 4,5 másodperc alatt éri el a 100-as tempót. Azt már a 24.hu írja, hogy ez a 680-aas változat, az autót ugyanis Rákay Philip, hanem a cégén keresztül lízingeli. A Magyar Országos Közjegyzői Kamara Hitelbiztosítéki nyilvántartásában pedig megtalálható a luxusautó azonosítója, vagyis az alvázszáma. E szerint a fideszes médiaszereplő kizárólagos tulajdonában álló Norton Consulting Zrt. január 17-én kezdte el lízingeli a járművet.

Ami a további kényelmi felszereléseket illeti, egy ilyen autóban szinte teljesen síkba dönthető elnöki ülések vannak masszírozási lehetősséggel, csúcskategóriás Burmester hangrendszer,, az úthibákat megszüntető aktív futómű mellett. Az Átlátszó olvasójának a fényképein képeken látható autó obszidián-fekete/kalahári-arany kéttónusú fényezés felára 7,67 millió forint.

A Mercedes-Maybach luxusautót eddig olyan külföldi hírességek engedhették meg maguknak, mint Alicia Keys énekesnő, DJ Khaled, valamint Kim Kardashian és Travis Scott rapper, de van vagy volt belőle Narendra Módi indiai miniszterelnöknek, Kim Dzsongun észak-koreai diktátornak és Vlagyimir Putyin orosz elnöknek is.

Az Átlátszó emlékeztet, hogy Rákay Philipet szinte napra pontosan két évvel ezelőtt fotózták le egy Mercedes-Benz G 500-as terepjáróban. Annak a listaára akkor még „csak” 47,8 millió forint volt, Igaz, akkor még nem készült el a Petőfi-filmként ismert Most vagy soha!, minden idők legdrágább magyar filmje, amelyre összesen 6,8 milliárd forint közvetett és közvetlen támogatást adott az Orbán-kormány. Maga a film azóta is vita tárgya nemcsak a filmvilágban és a történészek között, Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője és testvére sem volt elragadtatva a műtől.