Zala;országjárás;Söjtör;választási vita;Magyar Péter;

Magyar Péter a partizános vitáról: minek menjünk oda, ahová a Fidesz jelöltje nem jön el?

Az állami médiától a szakmai részleteket várja, annak viszont nem látja értelmét, hogy az ellenzéki politikusok egymással beszélgessenek egy vita keretében.

Zala vármegyei országjárásán érte utol Magyar Pétert a 444. A Tisza Párt európai parlamenti listavezetője Deák Ferenc szülőfalujában, Söjtörön járt, ahol a lap a választási vitáról és egy, a kormánymédiában megjelent vádról is kérdezte.

Az állami médiában megrendezendő választási vitáról Magyar Péter azt mondta, megvannak a szakmai szabályok arra, hogyan kell egy ilyen eseményt megrendezni. Annak semmi értelmét nem látja, ha odahívnak 11 pártvezetőt, akik egyenként 2-3 percet beszélnek, mert így semmilyen konkrét vita nem tud kialakulni. Szerinte a magyar emberek milliói nem is ezt várják, hanem azt, hogy „végre eljusson az igazság hangja 14 év után a köztelevízióba is”. Azt konkrétan nem nevezte meg, hogy hány százalék fölötti pártok vezetőivel vitázna, viszont, mint közölte, rengeteg nyitott kérdés van még, ezért szeretné látni előbb az állami média szakmai elképzelését a vita lebonyolításáról, amit mindeddig nem küldtek meg számára. Szerinte jelenleg időhúzás zajlik.

A partizános vitára Magyar Péter nem megy el. 

Ezt azzal indokolta, hogy „ha rögtön igent mondtunk volna akár az RTL Klub, akár az ATV, akár a Partizán, akár a Blikk meghívására, akkor esélyünk se lett volna arra, hogy legyen köztelevíziós vita, és eljussunk azokhoz a milliókhoz, akikhez eddig csak a propaganda jutott el.” Hozzátette, nem is érti az ellenzéki pártokat azzal kapcsolatban, hogy rögtön a partizános vitát javasolják. „Minek menjünk oda, ahova nem jön a Fidesz képviselője?” - tette fel a kérdést. Hiszen vitatkozni elsősorban velük kellene, nem az ellenzéki pártoknak egymással.

„Nem leszek abban partner, hogy lebaloldalizzon megint a kormánypropaganda, amiért elmegyek a Partizánba ellenzéki pártokkal és néhány egy- vagy nullaszázalékos, a Fidesz által létrehozott szatellitpárttal vitatkozni. Érdemi vitát a kétharmados hatalom képviselőivel, jó esetben nem is Deutsch Tamással, hanem érdemi képviselővel lehetne folytatni. És a nagyobb ellenzéki pártokkal. Annak, hogy ezt degradáljuk, semmi értelme nincs” - vélekedett Magyar Péter.

Az interjúban a 444 felidézte, hogy a kormánypárti Metropol azt írta, a korábban gazdasági bűncselekmény miatt fegyházbüntetésre ítélt S. Mária a Tisza Pártban különböző gazdasági feladatokat lát el. Erről Magyar Péter azt mondta: az illető a barátnője édesanyja és semmilyen funkciója nincs a Tisza Pártban. A cikknek egyébként szerinte a 90 százaléka hazugság, emiatt a kormányzati revolverlapot fel is jelentették. „A Metropol megkérdezhette volna az illetőt vagy minket. Ezt természetesen nem tették meg, csak leírták, hogy ő viszi a pártunk gazdasági ügyeit. Ebből egy árva szó sem igaz” - mondta.

Magyar Péter szerint az sem igaz, hogy S. Mária segíti a vidéki országjárás szervezését. Egy olyan fotót tettek közzé, ami az anyák napján tartott debreceni tüntetésük backstage-ében készült. Itt mint a barátnője édesanyja volt jelen, formális funkciót nem tölt be a pártban - közölte az ellenzéki politikus.