szemetelés;II. kerület;szemétszedés;önkormányzati választás 2024;

A fideszes jelölt kiposztolta, az ellenzéki inkább összeszedte a szemetet a II. kerületben

Igazán nem mondhatjuk, hogy a fideszes Gór Csaba nem alkalmazkodik a közösségi média jelentette modern világ trendjeihez, már ami a cselekvés helyetti posztolást jelenti.

Így fest Nagy Imre padja Pasaréten. Buda ennél többet érdemel! - posztolta a Facebookra a fideszes Gór Csaba, a gyermekek megfélemlítésével és bántalmazásával vádolt, valamint a magyar műkorcsolyasport eloroszosításában közreműködő Sebestyén Júlia férje. 

A közzétett fotón az látható, hogy az említett pad mellett halmokban áll a szemét, miközben egyébként ott van mellette egy kuka is. Gór Csaba ezért a közösségi média íratlan szabályainak megfelelően lefotózta a látottakat, kiposztolta, majd nem csinált semmit, ment tovább a dolgára.

Fodor Fanni, az ellenzék képviselőjelöltje ezt követően kiment, összeszedte a szemetet és ő is kiposztolta, így már előtte-utána képünk is van az eseményről.

Gór Csaba posztja alatt csakhamar megjelent a kommentszekcióban Őrsi Gergely polgármester. „Mint látja, a posztja után 22 perccel már nem volt ott a jó eséllyel szándékosan kiszórt szemét, képviselőjelöltünk, Fodor Fanni összeszedte. Vagyis míg Ön önkormányzati képviselőként inkább posztolt a hulladékról, addig a mi képviselőjelöltünk 20 percen belül összeszedte a szemetet, megoldotta a problémát.” A továbbiakat tekintve a kerületvezető a Buda Appot és a Járókelőt ajánlotta Gór figyelmébe a bejelentésekre, mint közölte, igyekszenek a lehető leggyorsabban reagálni.

A fideszes politikus azzal indokolta a semmittevését, hogy a kerületet az önkormányzatnak kell rendben tartania. „Van, aki azt gondolja, hogy az itt élőknek kell a közterületeken szemetet szedni, és van, aki úgy, hogy pont ez lenne az önkormányzat dolga. Látszik, hogy Őrsi Gergely csapata melyik nézetet osztja, mert az egész kerület koszos, rendetlen az elmúlt években” - írta. Azt nem tette hozzá, hogy ő maga is önkormányzati képviselő.