háború;Orbán Viktor;béke;kormánypropaganda;

Van pénz újabb plakátokra, háború után most már békét hirdet a Fidesz

A háborús plakátokon Magyar Péter, Soros György, Karácsony Gergely és Gyurcsány Ferenc arcképe sejlett fel, a békét hirdetőkön Orbán Viktoré.

Kiírom a plakátra, hogy a béke jó / megszavaznak, azt' persze valami mégse jó - hangzik el a Bëlga együttes Politikus 2 című, immár 14 éves dalában, és mintha 2024-ben pontosan ez történne hazánkban, az Orbán-kormány ugyanis, miközben csúcsra pörgeti Magyarországon a háborús riogatást, a háborús plakátok mellé még elszór újabb közpénzmilliókat arra, hogy kiplakátolja: béke.

Az elsőként a 444 által kiszúrt új plakátokon hatalmas kék betűkkel szerepel a béke szó, a betűkről pedig Orbán Viktor arcképe sejlik fel, miután péntek reggel a Kossuth rádióban 59-szer mondta ki a háború szót fél óra alatt. (Igaz, még mindig nem sikerült a 67-es egyéni rekordját megdöntenie.)

Mint ismert, az elmúlt hetekben a háborús plakátjaival árasztotta el a Fidesz Magyarországot, akkor a betűkön Magyar Péter, Soros György, Karácsony Gergely és Gyurcsány Ferenc arcképe volt látható.

A kampány egyik sokatmondó mozzanata, hogy Budapesten, a Mexikói úton például 7 darab, egymás mellett sorakozó, háborúval riogató óriásplakáttal szállták meg az ott található Burger King éttermet. A mellettük lévő két óriásplakáthelyen pedig a fideszes Borbély Ádám zuglói polgármesterjelölt hirdette magát. Az ellenzéki politikusokat háborúpártisággal vádoló népbutítás miatt Magyar Péter rágalmazásért feljelentette Orbán Viktort.

„A legmeghatározóbb erővel a fizikai biztonság iránti vágy jelentkezik az emberben. Ezért van az oly gyakran, nemcsak Magyarországon, hanem máshol is, különösen a harmadik világ országaiban, hogy a hatalmon lévők éppen az embereknek ezt a legalul lévő, legmélyebb, legerősebb ösztönökből fakadó igényét, vagy életösztönét támadják meg. Ez pedig a fizikai biztonság. És ha el tudja hitetni egy kormány, vagy egy ilyen harmadik világbeli erő az ellenfeléről, hogy valójában ezen a szinten kell félni az ellenzéktől, mert az a fizikai biztonságot is veszélyezteti már, akkor jó eséllyel pályázhat arra, hogy mindenfajta kormányzati teljesítménytől függetlenül, a rend iránti vágy miatt odafordulnak az emberek” - mondta Orbán Viktor 2007-ben.