Tatabánya;rongálás;kávézó;Magyar Péter;

A fideszes sajtó talált egy kávézót, amelyet dühükben állítólag megrongáltak Magyar Péter hívei, a politikus szerint az egészből egy szó sem igaz

„A hazugságokat terjesztő tulajdonost és minden sajtóterméket fel fogunk jelenteni” – közölte a Tisza Párt alelnöke.

Meglehetősen sajátos hangvételben számolt be a NER égisze alatt, a Mediaworks-univerzumban működő Kemma a Tisza Párt alelnökének pénteki, tatabányai kampányrendezvényéről.

A beszéd tartalmáról nem sok szó esett, arról viszont igen, hogy az ellenzéki politikus „hergelése” állítólag odáig fajult, hogy megrongálták a Turul Kávézó üvegfalát, mindemellett a konyha területén is „őrjöngtek”. Mindezt azért tették, mert a szónok azt állította, hogy nem engedik be oda a párt szimpatizánsait.

A lapnak az üzemeltető, Boczonádi János azt mondta, a szimpatizánsok a kampányrendezvény előtt le akartak ülni, de minden asztal foglalt volt, amire  már „eléggé hevesen” reagáltak, többen körülvették a kávézót, elkezdték ütni az üvegfalát, ami végül megrepedt. 

„Aznap este fogadtunk politikai szimpatizánsokat, de nekik a terasz helyett megfelelt a kávézó nemdohányzó, zárt része” - tette hozzá az üzemeltető, aki teljes mértékben jogtalannak tartja az ellenük felhozott vádakat. Egyben hírnévrontás miatt feljelentést fontolgat, mivel a közösségi oldalon sok gyalázkodó üzenetet és hozzászólást kapott. Hozzátette, az üvegfal bármikor berobbanhat, így a kávézó belső része, illetve annak út felőli oldala használhatatlan a vendégek számára.

„A propaganda által a tatabányai Turul Étterem kapcsán terjesztett hazugságokból egy szó sem igaz. A hazugságokat terjesztő tulajdonost és minden sajtóterméket fel fogunk jelenteni” - közölte egy lapunknak is elküldött nyilatkozatában a Tisza Párt alelnöke.

Magyar Péter azt hangoztatta, senki nem lépett fel erőszakosan, ahogy a videókon is hallatszik, teljesen kulturált hangnemben beszélték meg a történteket, nem repedt meg az ablak, lincshangulat sem volt, az étterem forgalma viszont az átlagos többszöröse lehetett. „A valóság az, hogy az étterem alkalmazottja járt el meglehetősen furcsán, amikor a Tisza Párt aktivistáit a rendezvény előtt nem engedte be az étterembe. Természetesen lehet hazudozni, de a korrekt eljárás egy egyszerű bocsánatkérés lett volna” – zárta állásfoglalását Magyar Péter, egyben felszólítva a szerinte „hazugságokat” terjesztő sajtótermékeket, hogy nyilatkozatát haladéktalanul tegyék közzé, változtatás nélkül.